Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus introduceert 7 inch MeMo Pad met Moorefield-chip

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2014, 16:02 CategorieAndroid

Asus brengt binnenkort de 7 inch MeMo Pad (ME572C) uit, een tablet die draait op een 64-bit Intel Moorefield-processor en vanaf 26 september al verkrijgbaar is in Nederland.

Asus MeMo Pad 7 (ME572C)

De nieuwe MeMO Pad 7 (ME572C) is een premium 7 inch-tablet en vertegenwoordigt een mix van de nieuwste hardware met de design-filosofie van ASUS. De slanke tablet weegt 269 gram en het design is volgens de fabrikant ingegeven door modeaccessoires. De tablet is gemaakt van duralumin en fiberglass, en is 8,3mm dik.

De Intel Moorefield Z3560-chip zorgt volgens Asus voor indrukwekkende prestaties en stuurt het full hd-scherm van 1920 x 1200 pixels. Die resolutie levert in combinatie met het 7 inch-scherm een pixeldichtheid op van 323ppi. Dankzij het ips-scherm is de tablet vanuit alle hoeken te bekijken.

Asus-MemO-Pad-7-ME572CL

Het scherm is afgedekt met een laag Corning Fit-glas, waardoor het robuust en krasbestendig is. Daarbovenop is het scherm gelamineerd, om reflecties tegen te gaan. Een speciale coating op het scherm voorkomt volgens Asus vingerafdrukken. Een vergelijkbare coating zit op de achterkant van de tablet, die bovendien van een subtiele structuur is voorzien, waardoor de lichtgewicht tablet comfortabeler in de hand moet liggen.

Ten slotte is de MeMO Pad 7 (ME572C) aan de achterkant uitgerust met een 5MP-camera met autofocus, terwijl de voorkant is voorzien van een 2MP-camera. Ook is er een gps-sensor aanwezig voor locatiebepaling, WiFi voor internet en Bluetooth voor draadloze communicatie met andere apparaten en accessoires.

Specificaties

 • CPU: Intel Moorefield Z3560 / Quadcore 1,83 GHz
 • GPU: PowerVR G6430 – 533 MHz
 • 2 GB RAM
 • 16GB opslagruimte (uitbreidbaar)
 • Micro SD-slot (64GB max)
 • 7″ IPS-scherm  (WUXGA Wide, 1920×1200)
 • 5MP-camera + autofocus aan de achterzijde / 2MP-camera aan de voorzijde
 • Wifi 802.11a/b/g/n & Bluetooth 4.0 / GPS / A-GPS / Glonass
 • Accu 3950 mAh – 11 uur videoplayback
 • Gewicht – 269g / Afmetingen – 114,3 x 200 x 8,3 mm

Prijs en beschikbaarheid

De tablet is vanaf 26 september te koop voor 199 euro, in de kleuren Rose Champagne, Burgundy Red en Gentle Black. Begin oktober is de tablet ook verkrijgbaar in België.

 • Delen:
Asus MeMO Pad 7 (ME572C)
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.