Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Binnen 2 uur geld terug voor app-aankopen in de Google Play Store

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2014, 9:44 CategorieAndroid

We hebben al eens uitgebreid geschreven over de mogelijkheid om geld terug te vragen van een aankoop in de Google Play Store. Destijds had Google het tijdslimiet hiervoor op 15 minuten gesteld maar daar komt nu verandering in. Wanneer je een app koopt in de Play Store heb je vanaf nu 2 uur de tijd om je geld terug te vragen wanneer de app niet aan de verwachtingen voldoet.

Dat Google de tijd voor een ‘refund’ weer verlengt is opvallend want een aantal jaar terug mochten Play Store-gebruikers binnen 24 uur geld terug vragen. Dat werd toen flink ingekort naar 15 minuten maar dit blijkt nu toch wat aan de korte kant. Op de support-pagina’s van Google valt nu te lezen dat je binnen 2 uur na aankoop van een app je geld terug kunt vragen.

Het voordeel van deze wijziging is dat je 2 uur de tijd hebt om te testen of een bepaalde app iets voor je is. Mocht dit niet het geval zijn dan zie je, mits je nog binnen de 2 uur zit, een ‘teruggave’-knop bij de betreffende app staan. Na 2 uur is de aankoop definitief en ook wanneer je een app waarvoor geld teruggegeven is nogmaals koopt kun je geen geld meer terugvragen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.