Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Blinkist nu ook verkrijgbaar voor Android

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2014, 12:47 CategorieAndroid

Blinkist is vanaf nu ook verkrijgbaar voor Android. Eerder was de app, waarmee je razendsnel boeken kunt doornemen, al uitgebracht voor iOS. Blinkist is niet gratis: gebruikers kunnen een maandelijks bedrag neerleggen van zeven euro om toegang te krijgen van de database met daarin vierhonderd boeken; per maand worden er overigens veertig boeken toegevoegd.

Snel een boek lezen

Blinkist is een app waarmee gebruikers razendsnel de belangrijkste punten van een boek kunnen doornemen. Op dit moment heeft de service, waar zeven euro per maand voor moet worden betaald, een database van vierhonderd boeken en maandelijks worden er daar veertig aan toegevoegd. Wanneer je de app op je tablet download, dan heb je een trial van drie dagen, maar daarna moet je toch echt betalen. Naast dat Blinkist dus samenvattingen van boeken aanbiedt, laat het ook experts van een bepaald onderwerp, natuurlijk gekoppeld aan het boek, complexe materie uitleggen (mits aanwezig).

De app werkt ook heel simpel. Je zoekt een boek, voegt hem toe aan de lijst van nog te lezen boeken en kunt direct aan de slag. Het mooie is dat Blinkist van tevoren een indicatie geeft hoe lang het duurt voordat je ‘het boek’ uit hebt, zodat je min of meer kunt plannen wanneer je gaat lezen. In de video, die je hierboven kunt bekijken, zien we een man die wacht op de bus en daardoor de tijd heeft voor een bepaald boek. Ook leest hij nog wat tips over hoe je een pitch succesvol kunt overbrengen, nadat hij een bericht heeft gehad dat z’n afspraak wat later komt.

De database mag dan nu nog niet indrukwekkend groot zijn, dat neemt niet weg dat er toch al wat toffe boeken zijn toegevoegd: Richard Dawkins’ The Greatest Show on Earth en Barack Obama’s The Audacity of Hope zijn voorbeeld daarvan. Download de app nu uit de Google Play Store, door op de onderstaande link te klikken.

  • Blinkist
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.