Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste tablets van dit moment (herfst 2014)

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2014, 11:31 CategorieBeste tablets koopgids

Ben je op zoek naar een nieuwe tablet maar zie je door de bomen het bos niet meer? Of wil je weten wat volgens reviews de beste tablets zijn die je kunt kopen? Elk seizoen zetten we de beste tablets van dit moment onder elkaar en we zijn inmiddels toegekomen aan de herfst van 2014. Na vorige week de beste Android tablets en de beste Windows 8 tablets behandeld te hebben is het nu tijd voor de beste tablets algemeen. In dit artikel pakken we alle besturingssystemen samen. De afgelopen maanden zijn er weer verschillende nieuwe modellen op de markt gebracht maar ons overzicht is niet op veel plaatsen gewijzigd.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

De kans is groot dat je bij je zoektocht naar een nieuwe tablet door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn immers zoveel fabrikanten actief in de tabletmarkt, die allemaal modellen met meerdere schermformaten en verschillende besturingssystemen op de markt brengen. Daarbij heb je waarschijnlijk zelf een aantal wensen en eisen waar de tablet aan moet voldoen. Het is dan ook nagenoeg onmogelijk om de beste tablets voor iedereen onder elkaar te zetten en daarom raden we je aan sowieso ons review archief door te nemen om bij de tablet die aan jouw wensen en eisen voldoet uit te komen. Weet je nog niet zo goed waar je op moet letten bij de aanschaf van een tablet en wat voor jou belangrijk is? Neem dan onze tablet kopen pagina door. Ook kun je terecht in onderstaande artikelen om voor jezelf duidelijk te krijgen welk besturingssysteem bij je past.

Vijf redenen om voor een Android tablet te kiezen
Vijf redenen om voor een iPad te kiezen
Vijf redenen om voor een Windows 8 tablet te kiezen

Android vs iOS vs Windows 8

Zowel op het gebied van Windows 8 als op het gebied van Android zijn er de afgelopen vier maanden geen bijzonder grote wijzigingen doorgevoerd. De meest recente versie van Android is nog steeds Android 4.4 KitKat, al is Android L al wel aangekondigd. Windows-gebruikers hebben nog steeds toegang tot Windows 8.1, maar ook de opvolger hiervan, Windows 9, is reeds aangekondigd. De verwachting is dat Android L in oktober 2014 verschijnt, terwijl Windows 9 in april van 2015 zou verschijnen. De enige echt grote update is voor bezitters van een iPad, iPhone of iPod. Deze apparaten kunnen sinds september 2014 voorzien worden van iOS 8, de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem.

De beste tablets van dit moment

Hieronder vind je een overzicht van de beste tablets van dit moment, de herfst van 2014. We pakken in dit artikel alle besturingssystemen samen en het overzicht is bepaald door te kijken naar onze eigen reviews, de ervaringen van bezoekers die gedeeld zijn in onze database en de ontwikkelingen van de markt. Mocht je al weten dat je voor een Android of Windows 8 tablet wilt gaan dan verwijzen we je naar de artikelen specifiek voor deze besturingssystemen. Onderstaand overzicht bevat geen specifieke volgorde en kan de komende weken nog aangepast worden mochten er nieuwe tablets verschijnen die een goede indruk achterlaten.

Samsung Galaxy Tab S

Als je op zoek bent naar een high-end tablet met indrukwekkende specificaties en alles dat je nodig hebt om zowel content te consumeren en als produceren dan zijn de Samsung Galaxy Tab S tablets absolute aanraders. Deze modellen, in formaten van 8.4-inch en 10.5-inch, beschikken over een amoled-display dat voor een extreem hoog contrast en diepe zwartwaarden moet zorgen.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-display

Daarnaast zijn de Galaxy Tab S tablets voorzien van een vingerafdrukscanner waarmee je jouw gegevens beter kunt beveiligen, een krachtige quadcore-processor die indrukwekkende prestaties biedt en Android 4.4 KitKat-software met daar overheen de TouchWiz-interface van Samsung. Natuurlijk levert de Koreaanse fabrikant ook weer een groot aantal apps en diensten mee waardoor je direct aan de slag kunt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S 10.5 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 10.5 review.
Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S 8.4 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 8.4 review.

Apple iPad Air

De kans is groot dat we volgende maand (oktober 2014) de volgende generatie iPad gaan zien maar dat neemt niet weg dat de vorig jaar gelanceerde iPad Air nog steeds in dit overzicht thuishoort. Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke premium tablet met krachtige prestaties en een groot aanbod aan hoogwaardige apps dan is de iPad Air één van de beste tablets.

Apple-iPad-Air-mini-2

De Apple iPad Air heeft een formaat van 9.7-inch en kan dus iets meer als entertainment-apparaat voor thuis gezien dan de iPad mini met retina-display. Ook is de tablet wat meer geschikt voor diegenen die productief willen werken. Apple’s iPads kunnen rekenen op een zeer compleet en uitgebreid ecosysteem, zowel wat betreft apps als wat betreft accessoires. Je betaalt er een premium prijs voor maar je krijgt er zeker ook premium prestaties en een premium design voor terug.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad Air of lees onze Apple iPad Air review.

Asus Transformer Book T100

Windows is nog steeds hét besturingssysteem voor diegenen die productiviteit belangrijk vinden en de meeste Windows 8-apparaten die de afgelopen maanden verschenen zijn beschikken dan ook over een keyboard dock of cover. Eén van de betere modellen die je momenteel kunt kopen is de Asus Transformer Book T100. Voor een relatief lage prijs krijg je een compleet pakket waarmee de gemiddelde gebruiker prima vooruit kan.

Asus Transformer Book T100 review gebruik 770x440  De beste Windows 8 tablets van dit moment (lente 2014)

De Asus Transformer Book T100 is zeer geschikt voor diegenen die graag content consumeren en zo nu en dan ook productief willen werken op een laptop. Het apparaat beschikt over een prima display, voldoende rekenkracht en een comfortabel keyboard dock. Dit model is wat ons betreft dan ook een echte aanrader voor diegenen die geen groot budget hebben maar wel een apparaat zoeken dat als laptop en als tablet voldoende mogelijkheden en prima prestaties biedt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 of lees onze Asus Transformer Book T100 review.

Microsoft Surface Pro 3

Ben je op zoek naar een apparaat dat als laptop en als tablet krachtige prestaties biedt en over een premium design beschikt? Dan is de Microsoft Surface Pro 3 absoluut een tablet die op je verlanglijstje thuishoort. Dit model is wat prijziger dan de gemiddelde tablet maar komt dan ook met een krachtige Intel-processor, een active digitizer met geavanceerde stylus, Windows 8.1 Pro-software en een ingebouwde kickstand.

Microsoft-Surface-Pro-3-review-software

De Surface Pro 3 beschikt over een 12-inch display met hoge resolutie, kan voorzien worden van de Type Cover en kan in verschillende configuraties gekocht worden. De tablet/laptop moet als segment op zich gezien worden, als laptop heeft het apparaat echt nog wel wat nadelen, als tablet ook. Maar als Surface is het een prachtige combinatie die grote delen van de twee werelden weet samen te voegen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 3 of lees onze Surface Pro 3 review.

Apple iPad mini retina

Als de iPad Air in dit overzicht thuishoort dan mag de iPad mini retina natuurlijk ook niet ontbreken. Qua specificaties, onder de motorkap, komen deze tablets grotendeels overeen, het belangrijkste verschil zit hem dan ook in het formaat. Als je op zoek bent naar een tablet die je met je mee kunt nemen en waarmee je dus eenvoudig onderweg aan de slag kunt dan is dit model absoluut aan te raden.

Apple-iPad-mini-retina

Maar, ook voor diegenen die thuis op de bank content willen consumeren is de iPad mini retina één van de betere tablets. Het 7.9/8-inch formaat wordt inmiddels door veel fabrikaten omarmd en lijkt dus het ideale formaat voor veel consumenten. Natuurlijk profiteert ook de iPad mini retina van het ecosysteem van apps en accessoires, en is onlangs ook voor deze tablet de iOS 8-update uitgerold.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad mini retina of lees onze Apple iPad mini retina review.

Asus Transformer Pad TF103C

Wat Asus met de Transformer Book T100 op het gebied van Windows 8 kan, kan het bedrijf ook op het gebied van Android met de Transformer Pad TF103C. Deze betaalbare hybride draait op Android 4.4 KitKat en beschikt over een keyboard dock. Je kunt het display als losse tablet voor bijvoorbeeld een filmpje gebruiken maar met dock heb je de beschikking over een prima netbook.

Asus-TF103C-review-feature

Het meest interessante aan de Asus Transformer Pad TF103C is het totaalpakket dat je krijgt; een complete Android tablet en laptop in één, met voldoende aansluitingsmogelijkheden en een recente versie van Android. Dit alles werkt vrij soepel en kost je relatief weinig geld. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, onder meer wat betreft de camera’s en accuduur, maar de prijsbewuste consument kan met dit model geen miskoop doen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Pad TF103C of lees onze Asus Transformer Pad TF103C review.

Asus MeMO Pad 7 (ME572C)

Ook de 7-inch tablet is nog steeds populair en Asus brengt daarom weer eens een high-end model uit. De Asus MeMO Pad 7 (ME572C) is eigenlijk een onofficiële opvolger van de Google Nexus 7 (2013) en beschikt dan ook over een aantrekkelijk prijskaartje van 199 euro. Voor dit bedrag krijg je indrukwekkende prestaties, een hoge resolutie display en een recente versie van Android.

Asus MeMO Pad 7 (ME572C)-2

De Asus MeMO Pad 7 (ME572C) is voorzien van een design dat wellicht niet iedereen kan bekoren maar afgezien van dat kunnen we deze tablet als absolute aanrader voor iedereen die een 7-inch tablet zoekt bestempelen. De prijs- kwaliteitverhouding van dit model is simpelweg erg goed en wat ons betreft kun je er dus niet omheen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus MeMO Pad 7 (ME572C) of lees onze Asus MeMO Pad 7 (ME572C) review.

Overige en nieuwe tablets

We hebben de afgelopen maanden veel tablets getest en het is onmogelijk om elke goede tablet hier te behandelen. Ook komen er de komende maanden verschillende nieuwe modellen op de markt die mogelijk interessant zijn voor je verlanglijstje. Lees daarom vooral ook onze artikelen met de beste Windows 8 tablets en de beste Android tablets door. In deze artikelen hebben we een aantal andere interessante tablets genoemd die reeds te koop zijn en het overwegen waard zijn en bespreken we tablets die op korte termijn naar Nederland komen.

Tablets vergelijken

Een overzicht van alle tablets die reeds in Nederland te koop zijn en de komende weken verschijnen vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software. Wanneer je voor jezelf een aantal modellen onder elkaar gezet hebt die aan jouw voorkeuren voldoen dan kun je een tablet kopen.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

 • Delen:
Apple iPad Air
iOS
Asus Transformer Pad TF103C
Android KitKat (4.4)
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)

Reacties

 1. Karin W
  30 september, 2014 om 16:32

  Wat klanten graag willen zien in de Tablets wereld is een Oled tablet met een kale android rom erop.

  Sony en Samsung android tablets zitten vol met ongewilde apps.

  Graag een Tablet met android zonder bloatware.

  Karin,

  • Rob
   01 oktober, 2014 om 17:12

   Eens. Nu 2 weken in bezit van een Medion 11.6 Multi-touch-notebook MD 99430. Heerlijk apparaat. Niet te groot en niet te klein en voor zo’n prijs… 399,–

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.