Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell toont ultradunne hybride tablet met 2K-display en Moorefield-chip

Geschreven door
Geplaatst op13 september 2014, 14:06 CategorieAndroid

Dell toonde afgelopen week tijdens IDF 2014 niet alleen een zeer slanke 8.4-inch tablet met Intel Moorefield-chip en hoge resolutie oled-display. De Amerikaanse fabrikant demonstreerde op het podium kort ook een nieuw indrukwekkend 10-inch model ; de Venue 10 7000 Serie.

De Dell Venue 10 7000 is net zo indrukwekkend als de Venue 8 7000 die we eerder deze week voorbij zagen komen. Dell heeft de tablet echter maar kort getoond dus veel weten we nog niet over dit model. Maar, gelukkig zijn er inmiddels benchmarks opgedoken waardoor we toch een goed beeld krijgen.

Uit de foto’s van Hardwareluxx, gemaakt tijdens de presentatie op IDF 2014, kunnen we opmaken dat de Dell Venue 10 7000 qua design veel overeenkomt met de Lenovo Yoga Tablets. Ook dit model beschikt over een cilinder aan de onderzijde waarin een grote accu verwerkt zit. Naast de accu zit hierin een sterke magneet waarop een keyboard dock aangesloten kan worden.

Dell-Venue-10-7000-2

Uit benchmarks op GFXBench kunnen we opmaken dat de Dell Venue 10 7040 voorzien is van een 10-inch display met een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie. Waarschijnlijk gaat het ook bij dit model om een oled-display, één van de redenen waardoor de tablet zo slank gehouden kan worden. Onder de motorkap zienwe een Intel Atom Moorefield-processor met een maximale kloksnelheid van 2,33GHz terug.

Verder is de tablet uitgerust met 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel webcam aan de voorzijde, Bluetooth, gps en WiFi. De tablet draait op Android 4.4 KitKat.

De verwachting is dat Dell de nieuwe Venue-tablets tijdens CES 2015 in januari officieel presenteert. Kort daarna moeten ze op de markt verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.