Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell Venue 8 7000 Series: ’s werelds dunste tablet

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2014, 12:13 CategorieAndroid

Dell heeft tijdens IFA 2014 nauwelijks van zich laten horen maar het Amerikaanse bedrijf heeft wel nieuwe tablets voor ons in petto. Tijdens het Intel Developers Forum (IDF) in de VS heeft Dell vandaag namelijk de Venue 8 7000 Series tablet aangekondigd. Deze tablet beschikt over verschillende interessante eigenschappen, waaronder een zeer slanke behuizing.

Dell Venue 8 7000 Series

Volgens Dell is de Venue 8 7000 Series ’s werelds dunste tablet, en aangezien het gaat om een profiel van maar 6 millimeter kunnen we dat zeker als waarheid aannemen. Dat is echter niet het enige interessante want de tablet maakt gebruik van een oled-display. Dit display is voorzien van pixels die zelf licht uitstralen en dus geen achtergrondverlichting vereisen. Je kunt het vergelijken met de amoled-techniek van Samsung.

De Dell Venue 8 7000 Series is voorzien van een edge-to-edge oled-display met een formaat van 8.4-inch en een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 359 pixels per inch. Onder de motorkap zien we een nieuwe generatie Intel Atom Z3500 Moorefield-processor met een maximale kloksnelheid van 2.33GHz terug, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is.

Dell-Venue-8-7000

Opvallend is ook de camera van de Venue 8 7000 Series. Aan de achterzijde zien we namelijk een 8 megapixel camera terug, vergezeld door twee camera’s met Intel’s RealSense-technologie die een 3D-scan van de omgeving kunnen maken. De camera’s kunnen de positie van een object in de ruimte bepalen waardoor de na het maken van een foto de focus nog kunt verleggen. De tablet draait op Android-software maar welke versie is nog niet bekend. Waarschijnlijk gaat het om het onlangs aangekondigde Android L besturingssysteem.

Prijs en beschikbaarheid

Dell geeft aan dat de Venue 8 7000 Series voor de feestdagen nog in de winkels moet liggen. Helaas wilde de Amerikaanse fabrikant nog niks kwijt over de prijs.

  • Delen:

Reacties

  1. diego
    10 september, 2014 om 12:47

    ziet er mooi uit:) nu nog hopen dat de prijs redelijk is ?

    ook iets bekend of dell nog een skin erover gooit ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.