Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell voorziet Latitude 13 7000-hybride van Core M-chip

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2014, 11:34 CategorieWindows

Dell voorziet de nieuwe laptop/tablet-hybride Latitude 13 7000 van een Core M-chip, waardoor deze hybride beter te gebruiken is als laptop-vervanger dan de Surface Pro 3, aldus Dell.

Core M-chip

De Dell 13 7000 is 13.3 inch tablet, maar wanneer je hem op het toetsenbord klikt, verandert het apparaat in een krachtige en energiezuinige laptop. Als we Dell mogen geloven dan. De specs liegen er in elk geval niet om. Aan boord zit namelijk de nieuwe Intel Core M-chip, die speciaal gemaakt is voor tablets en met energiezuinigheid in het achterhoofd. De Core M brengt volgens de chipfabrikant de optimale mix van mobiliteit en prestatieniveau, doordat deze specifiek is ontworpen om hoge prestaties te brengen naar ultramobiele apparaten die zo dun zijn als tablets en die zónder ventilatoren kunnen voor de koeling.

De Dell Latitude krijgt onder de motorkap verder 512GB aan intern geheugen, wat hetzelfde is als bij de Surface Pro 3. Het HD-scherm heeft een resolutie van 1920 x 1080, wat weer lager is dan die van de Surface (namelijk 2160 x 1440). Daarnaast krijgt de Latitude 13 7000 een optionele LTE-connectiviteit (de Surface Pro heeft dat helemaal niet), acht gigabyte aan werkgeheugen, een acht megapixelcamera aan de achterkant, een twee megapixelcamera aan de voorkant 802.11ac Wi-Fi. Als laatste feature heeft de Latitude zijn docking station wat een volwaardig toetsenbord, een extra batterij en meerdere aansluiting aan boord heeft.

Het docking station krijgt mogelijk ook draadloze features in combinatie van het scherm (de tablet). Wat die precies inhouden, heeft Dell nog niet naar buiten gebracht. Maar mogelijk heeft het betrekking op het uitwisselen van gegevens (zoals foto’s en video’s) tussen beide, losse componenten. Ook is het nog niet zeker op welk besturingssysteem de hybride draait; afgaande op het beschikbaar gestelde beeldmateriaal denk we Windows 8.1.

Prijs en beschikbaarheid

In oktober moet de Dell Latitude 13 7000 op de markt komen. De prijs voor de Europese markt is nog niet bekendgemaakt, maar in Noord-Amerika kost het apparaat 1199 dollar.

  • Delen:
Dell Latitude 13 7000
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.