Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Details Keyboard Folio Google Nexus 9 duiken op

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2014, 9:48 CategorieAccessoires

Waar we de laatste maanden voornamelijk bericht hebben over de Google Nexus 9 zelf, gaat het de laatste dagen met name over de accessoires voor de nog onaangekondigde tablet. Gisteren verscheen het bericht dat Google en HTC werken aan in ieder geval twee officiële accessoires voor deze tablet en vandaag is meer informatie verschenen over de Keyboard Folio-accessoire.

De collega’s van AndroidPolice, een website met een zeer goede reputatie op dit vlak, hebben informatie in handen gekregen over de accessoires die HTC voor de Google Nexus 9 ontwikkelt. Uit de informatie, een schets en een tekening kunnen we opmaken dat er in ieder geval een keyboard cover voor de tablet op de markt gebracht wordt. Deze cover is deels vergelijkbaar met de Smart Cover van Apple, met drie flappen die gevouwen kunnen worden om de tablet in een hoek op tafel te plaatsen.

Nexus-9-schets-cover-2

In de andere zijde van de cover zit een keyboard verwerkt, en hierop zou de tablet geplaatst kunnen worden wanneer deze niet gebruikt wordt. De verwachting is dat het keyboard middels Bluetooth 4.0 verbinding maakt met de tablet. Deze verbinding wordt tot stand gebracht met de ingebouwde NFC-chip. Opvallend is dat het keyboard over een eigen 450mAh accu lijkt te beschikken, met een oplaadpoort in het scharnier van de cover. De accessoire heeft een afmeting van ongeveer 228 x 320 x 5 millimeter, de toetsen zelf zijn zo’n 3 millimeter hoog.

Wat we hier verder uit op kunnen maken is dat de Google Nexus 9 waarschijnlijk een 9-inch display met een 4:3 beeldverhouding krijgt. Dit zegt op zijn beurt weer dat Google de tablet mogelijk meer als productie-apparaat dan als consumptie-apparaat in de markt wil zetten. Het blijft allemaal natuurlijk gissen totdat de tablet officieel aangekondigd is. Als je wilt weten welke geruchten we tot op heden voorbij hebben zien komen dan kun je terecht in ons Google Nexus 9 archief.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.