Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #63

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2014, 9:00 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder meer een game waar je ijs rond brengt naar monsterhuizen.

Ice Cream Nomsters

Ice Cream Nomsters is het derde spel van Firedroid Games. Al eerder bracht de Nederlandse ontwikkelaar het puzzelspel Kings Can Fly en het time management-spel Barrr uit. Ice Cream Nomsters is een time management game waar spelers de taak krijgen ijsjes rond te brengen. Je sleurt je vinger over het scherm en bepaalt daarmee de route die de truck aflegt, om zo snel mogelijk al het ijs af te leveren. Er hangt heel wat van deze titel af – faalt het spel, dan houdt Firedroid Games op te bestaan. De naam van de ontwikkelaar blijft nog wél bestaan, zodat de eerder uitgebrachte games niet verdwijnen uit de verschillende app stores.

ice-cream-nomsters

Ice Cream Nomsters is gratis te downloaden uit de Google Play Store maar voor sommige opties moet een in-app-aankoop gedaan worden. Desondanks is er geen sprake van pay-to-win, wat in ons opzicht een pré is.

  • Ice Cream Nomsters

Blinkist

Blinkist is een app waarmee gebruikers razendsnel de belangrijkste punten van een boek kunnen doornemen. Op dit moment heeft de service, waar zeven euro per maand voor moet worden betaald, een database van vierhonderd boeken en maandelijks worden er daar veertig aan toegevoegd. Wanneer je de app op je tablet download, dan heb je een trial van drie dagen, maar daarna moet je toch echt betalen. Naast dat Blinkist dus samenvattingen van boeken aanbiedt, laat het ook experts van een bepaald onderwerp, natuurlijk gekoppeld aan het boek, complexe materie uitleggen (mits aanwezig).

blinkist-tablet

Blinkist voor Android is gratis te downloaden; een abonnement kost zeven euro per maand.

  • Blinkist

WeTransfer

WeTransfer, een dienst waarmee je gemakkelijk grote bestanden naar elkaar kunt versturen, was al te gebruiken voor pc- en iOS-gebruikers, maar is sinds afgelopen week ook uit op Android. Het mooie aan de app is dat je je niet hoeft te registreren, net zoals bij de bijvoorbeeld webversie het geval is. De bestanden mogen in totaal niet groter zijn dan tien gigabyte – maar de gemiddelde gebruiker zal niet over dat limiet heengaan. Wat ook niet hoeft, is betalen voor de service. Eigenlijk werkt het vrij simpel: kies het bestand dat je wil versturen, vul het e-mailadres van de ontvanger in en die krijgt vervolgens een e-mail met een downloadlink.

wetransfer-android

WeTransfer is gratis te downloaden uit de Google Play Store en kan in principe kosteloos gebruikt worden.

  • WeTransfer

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.