Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #59

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2014, 10:11 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week onder andere een app waarmee je aantekeningen kunt maken in PDF’s.

Swing Copters

Het lijkt al een eeuwigheid geleden dat iedereen Flappy Bird speelde en dat de game door het enorme succes verwijdert werd uit de App Store. Nu is Dong Nguyen van .Gears Studios, de maker van Flappy Bird, terug met een nieuwe game, namelijk Swing Copters. Swing Copters is misschien nog wel moeilijker en vooral frustrerender dan Flappy Bird ooit was, maar is wel een ontzettend leuk spel als je even vijf minuten te doden hebt. Swing Copters gaat in plaats van Flappy Bird omhoog en niet naar rechts, en je stuurt een helikopter door platformen. Elk platform dat je passeert levert een punt op.

swing-copters

Swing Copter is gratis te downloaden.

  • Swing Copters

Notability

Het nieuwe collegejaar is afgelopen maandag begonnen, en dat betekend dat vrijwel alle studenten weer in de collegebanken zitten. Veel studenten kopen hun boeken niet meer, maar gebruiken digitale versies met een PDF formaat. In de app Notability kun je PDF bestanden importeren, zoals je boeken, waarna je ze kunt aanpassen. Zo kun je aantekeningen maken, tekst markeren. De handigste optie is de ‘recording’ optie, waarbij het geluid wordt opgenomen die je later terug kunt luisteren. Gelijktijdig kun je zien welke aantekeningen je op dat moment maakte.

Notability

Notability is te koop voor €2,69.

  • Notability

Kindle

Boekenwurmen kunnen niet om de Kindle app heen om de iPad. Persoonlijk vind ik de app fijner dan de iBooks app van Apple. Via Amazon kun je voor schappelijke prijzen e-boeken kopen, die automatisch in de iPad app verschijnen. Er zijn uitgebreide opties om het juiste lettertype in te stellen, inclusief grootte, achtergrondkleur en regelafstand. De zoek-optie is handig om stukken op te zoeken die je nog een keer wilt lezen en met ‘My Notebook’ kun je tijdens het lezen zinnen markeren en aantekeningen maken.

Kindle

De Kindle app is gratis te downloaden.

  • Kindle

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.