Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox is nu klaar voor iOS 8

Geschreven door
Geplaatst op23 september 2014, 20:10 CategorieApplicaties

Dropbox is eindelijk klaar voor iOS 8: de app heeft nu onder andere een eigen plekje gekregen in het nieuwe notificatiecentrum en toont recent gewijzigde bestanden.

Dropbox voor iOS 8

De grootste feature van de update die Dropbox heeft doorgevoerd, is ongetwijfeld de integratie met het notificatiecentrum. Daarmee biedt het gebruikers snel inzicht over de meest belangrijke bestanden, zowel zakelijk als privé wanneer dat van toepassing is. Heb je alleen zakelijke of alleen privé bestanden, dan zie je enkel een lijst met (recent veranderde) bestanden. Anders zul je drie tabs aantreffen: Alles, Persoonlijk, Zakelijk. Ook kun je er bestanden hernoemen en openen, zonder dat je daarvoor de app op de iPhone 6 Plus hoeft op te zoeken en op te starten.

Daarnaast is het nu mogelijk om bestanden te importeren en te exporteren van en naar andere apps op iOS, vanwege de nieuwe feature genaamd Storage Provider App Extensions. Een andere toevoeging heeft betrekking op de map Gedeelde Mappen. Die kun je nu aanmaken en aanpassen in de app. Ook kun je gemakkelijk een link naar de map delen vanuit een klein menu, waar je tevens gebruikers kunt toevoegen die toegang krijgen tot de map. Dit mag dan weliswaar geen gebruikmaken van speciale iOS 8-functies, maar het is wel een update waar gebruikers al een lange om vragen.

Eerder kampte Dropbox met problemen en raadde het early adopters van iOS 8 af de app nog te gebruiken. Er ontstonden problemen met een uploaden van foto’s en video’s naar de cloudopslagdienst. Destijds bracht Dropbox een update uit waarmee het voorkomt dat er iets geüpload werd, met als doel dat er geen verwarring ontstaat over wat er wel of niet in de cloud zou staan. Nu lijken die problemen dus opgelost te zijn en kun je de app met een gerust hart updaten, zonder bang te hoeven zijn dat je foto’s en video’s verliest.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.