Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

EA werkt aan nieuwe SimCity voor iOS en Android

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2014, 15:02 CategorieAndroid

EA heeft bekendgemaakt te werken aan een nieuw deel in de SimCity-serie, eentje die speciaal ontwikkeld is met touchscreens in het achterhoofd. De game heet SimCity BuildIt en komt onder andere uit voor iPad en Android-tablets.

SimCity BuildIt

Heel veel details heeft speluitgever Electronic Arts niet naar buiten gebracht, behalve dan dat het een compleet nieuwe SimCity-ervaring aanbiedt, die speciaal is gemaakt voor gamers die vaak onderweg zijn. Wat dat letterlijk inhoudt, is niet bekend, maar we verwachten een hoop metertjes waar je op moet wachten en dat spelers een hoop centjes moeten neerleggen om die metertjes sneller vol te laten lopen. Het principe van in-app-aankopen.

In normale SimCity-spellen is het zo dat je naar hartenlust een stad kunt opbouwen en vormgeven hoe jij dat wil en alledaagse problemen van een bloeiende stad tackelt, zoals files, een falend elektriciteitsnetwerk, orkanen en aanvallen van buitenaardse wezens. Mogelijk wordt de structuur van SimCity BuildIt anders en gebaseerd op verschillende missies, aangezien Electronic Arts heeft aangegeven dat je daadwerkelijk naar de bewoners van je stad moet luisteren om een succes van de stad te maken. Hopelijk denkt EA er ook aan een soort vrijspelenmodus te implementeren, omdat ‘doen doen wat je wil, met de middelen die je hebt’ toch wel de kracht van de inmiddels jaren oude franchise is.

EA heeft verder bekendgemaakt dat spelers niet alleen vanuit een statisch isometrisch perspectief de stad bekijken, maar dat ze hem vanuit alle kanten kunnen zien en zelfs kunnen inzoomen. Wanneer het spel precies uit komt, is nog niet bekend. Wel weten we dat het spel zowel in de App Store als de Google Play Store zal verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.