Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Entertainment op je tablet: welke apps moet je echt hebben?

Geschreven door
Geplaatst op22 september 2014, 11:30 CategorieTablet Tips

Je kunt je tablet of phablet voor een hoop dingen gebruiken. Je kunt er je boeken op lezen, hem onderweg gebruiken en er zelfs tv op kijken. Maar welke apps mogen er echt niet missen als het om puur vermaak gaat? Wij geven je een lijstje van de beste entertainment-apps voor Android, iOS en Windows 8. Van Netflix naar Spotify en van TVShow Time naar SoundCloud.

Netflix en HBO Go

Wanneer je dan toch een abonnement op Netflix (Android, iOS of Windows) of HBO (Android of iOS) hebt, download dan ook hun apps, geschikt voor zowel smartphones en phablets als tablets. Met de apps kun je eigenlijk overal waar je bent de series en films kijken die de diensten aanbieden. De interfaces van de apps zijn simpel en gebruiksvriendelijk en je kijkt binnen enkele seconden naar de aflevering of film die je wilt zien. Let wel op: deze apps verbruiken veel data wanneer een video start, aangezien ze alle informatie moeten streamen. We raden daarom aan deze apps alleen te gebruiken via een Wi-Fi-verbinding.

Popcorn Time

Heb je geen abonnement op een videostreamingdienst of wil je er simpelweg niet voor betalen? Dan kun je natuurlijk altijd terugvallen op het downloaden van films of series, via de bekende kanalen. Je downloadt een film via een piratenwebsite en kopieert hem naar je tablet om hem daarop af te spelen. Maar dat kan nu ook gemakkelijker, met de app Popcorn Time (Android of Windows). Die app is niet officieel in de app-winkels te vinden, misschien vanwege het illegale randje, maar binnenkort verschijnt-ie wel in de App Store van Apple. Android-gebruikers kunnen het .apk-bestand downloaden en installeren, maar daarvoor moet je onder Instellingen en Privacy wel het vakje bij Onbekende Bronnen aanvinken.

popcorn-time

Lees hier meer over het installeren van Android-apps die niet in de Play Store staan: Geen Google Play Store? Zo installeer je applicaties op je Android-tablet.

TVShow Time

En als je dan toch al die series aan het kijken bent, dan is het misschien handig om bij te houden welke je kijkt en welke aflevering je van welke serie voor het laatst bekeken hebt. Dan kan dat onoverzichtelijke Excel-bestand eindelijk de prullenmand in. TVShow Time (Android of iOS) is wat ons betreft de beste app waarmee je dat overzicht wel houdt. En het werkt ook zo simpel. Je zoekt op een serie, voegt hem toe aan je lijst en de app vraag direct bij welke aflevering je bent gebleven. Je tikt het seizoen en de aflevering aan en de app updatet de lijst direct. Echte seriekijkers kunnen niet zonder deze app.

Spotify, Google Play Music, iTunes en Rdio

Denk je aan een streamingservice voor muziek, dan denk je direct aan Spotify (Android of iOS). Spotify is één van de meest bekende apps als het om muziek streamen gaat. Het biedt een uitgebreide catalogus aan muziek aan, maar bevat natuurlijk lang niet alles. Spotify is er in een gratis versie met reclame beschikbaar; sluit je een abonnement af, dan luister je onbeperkt en op al je apparaten naar alle muziek. Alternatieven als Google Play Music en iTunes hebben inmiddels ook een indrukwekkende catalogus. Rdio (Android, Windows of iOS) is overigens een prima Spotify-vervanger: die app biedt bijna hetzelfde als Spotify, inclusief offline afspelen.

SoundCloud

SoundCloud (Android en iOS)  is misschien wel één van de tofste audio-apps die er bestaat. Je kunt er niet alleen muziek uit alle genres of audioboeken op terugvinden, je beluistert er ook ruw materiaal van je favoriete artiesten of vrienden die hun muziek naar de dienst uploaden. SoundCloud draait echt om ontdekken. Terwijl je aan het ontdekken bent, klik je op het hartje om nummers te liken. Hierdoor worden die opgeslagen in je favorieten, zodat je ze later kan terugluisteren. De zoekpagina laat je je favoriete tracks en artiesten vinden. Je kunt hun profielen volgen en daardoor luisteren naar de nieuwe muziek die ze in jouw stream posten.

soundcloud-ipad

Shazam

Soms zit je voor de televisie, hoor je een reclame en denk je: “Wat is dat voor nummer en wie heeft het gemaakt?” Pak dan snel je phablet of tablet erbij, tap op de Shazam-app en druk nog een keer eenmalig op het scherm om te achterhalen welk nummer zojuist voorbij is gekomen – uiteraard werkt het ook voor nummers op de radio. Shazam (Android of iOS) luistert naar het nummer en koppelt direct terug wat het precies is. De app werkt voor het meerendeel van de nummers, maar het kan wel eens voor komen dat-ie een nummer niet vindt. Eén nadeel aan deze app is wel dat het soms een ander album weergeeft dan het originele album waar het nummer op staat. Maar de naam van het nummer klopt vrijwel altijd.

Kobo, Kindle, iBook en Google Play Books

Ben je meer van het lezen en wil je geen e-reader aanschaffen, dan kun je het beste apps als Kobo (Android, Windows of iOS) en Kindle (Android, Windows of iOS) downloaden. Maar de digitale boekenwinkels en lees-apps van Apple en Google mogen er ook wezen. Alle apps hebben hun eigen boekenwinkel waar je uit een selectie boeken kunt kiezen. Voor de meeste boeken moet je een paar euro neerleggen, maar er zijn soms ook boeken gratis te downloaden. Het mooie aan de apps is dat je zowel een dag- als nachtinstelling hebt: overdag lees je zwarte letters op een witte achtergrond en in de avond keren de apps die twee kleuren om voor een prettigere leeservaring wanneer je ’s avonds nog even in je boek wilt duiken voor het slapen gaan.

Lees hier meer over de beste e-reader apps voor je iPad of de beste e-reader applicaties voor je Android-tablet.

Meer entertainment-apps?

De app stores voor Android, Windows 8 en iOS staan natuurlijk vol met apps dus de kans is groot dat jij nog een aantal goede suggesties hebt voor dit artikel. Welke entertainment-apps mogen niet ontbreken op een tablet als jij het voor het zeggen hebt?

Tips en vergelijken

Wanneer je graag meer wilt lezen over de verschillende besturingssystemen en tablets dan kun je ook terecht in ons tablet tips en adviezen overzicht. Hier vind je tips en adviezen per besturingssysteem en algemene tips voor de aanschaf en het gebruik van tablets.

Als je na het lezen van dit artikel graag een tablet wilt aanschaffen dan kun je tablets vergelijken aan de hand van specificaties, de prijs en andere elementen. Hiervoor kun je terecht in onze tablet database. Daar vind je alle tablets die te koop zijn in Nederland en kun je tablets die voor jou interessant zijn naast elkaar zetten.

 • Delen:

Reacties

 1. Tom
  22 september, 2014 om 14:18

  Ik heb Popcorn Time voor Android onlangs geprobeerd. Werkte 2 dagen aardig maar daarna niet meer. Ben overgestapt op Netflix. Kost geld maar werkt wel. Ook in combinatie met Cromecast. Mocht iemand weten hoe je Popcorn Time wel goed draaiend krijgt voor Android in combinatie met Chromecast dan hoor ik het graag.

 2. hooglander
  22 september, 2014 om 17:54

  totale afstomping ligt op de loer met deze stupide films en series

 3. Bas
  26 december, 2014 om 0:08

  Ik ben wel benieuwd wie Popcorn Time nog niet gebruikt tegenwoordig. Echt onmisbaar en daarnaast ook nog eens gratis te downloaden (ik heb mijn exemplaar van http://www.popcorntimefilms.nl gedownload, die vragen volgens mij nog geen geld). Top app, hopen dat we hem nog lang kunnen gebruiken!

 4. Brabander
  10 februari, 2015 om 8:01

  Meerdere Popcorn time sites zijn neergehaald door brein. kan ik ook gewoon de Belgische variant downloaden op http://www.download-popcorntime.be ? Ik neem aan dat dit geen probleem moet zijn aangezien de app gewoon hetzelfde blijft?

  • Jack
   15 maart, 2015 om 17:02

   Klopt, dit is geen probleem. De dienst zou gewoon moeten blijven werken. Ik haal trouwens ook veel informatie over Popcorn Time van http://popcorntimeinformatie.nl/

   Zeer handig!

 5. yes
  23 maart, 2015 om 16:24

  Hoe kan ik popcorn time zo instellen dat de app alleen via wifi streamt?

 6. Jef
  05 juni, 2015 om 12:35

  Popcorn Time is zonder jailbreak te installeren op iPad en iPhone door volgende stappen te volgen: http://bit.ly/1Gp765J

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.