Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Messenger geüpdatet met krabbelfunctie

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2014, 10:44 CategorieAndroid

Facebook heeft de Facebook Messenger-app geüpdatet. Nu kunnen gebruikers krabbelen op de foto’s die zij naar hun vrienden sturen. Vreemd genoeg is dat niet mogelijk op de selfie-foto’s, maar ook daar is een oplossing voor.

To doodle or to not to doodle

Foto’s versturen met een enkele krabbel (doodle) hier en daar, om iets aan te wijzen of om iemand eens lekker voor gek te zetten, is vanaf nu direct mogelijk vanuit de Facebook Messenger-app. Wanneer je nu een foto kiest vanuit de app, heb je nu de mogelijk om die foto dus verder te bewerken door op de knop ‘Aa’ of die met het penicoontje te tappen. Vanaf dat moment is het mogelijk om te krabbelen of te schrijven wat je zelf wil, voordat je de foto stuurt naar je vrienden. Routes uitstippelen wordt zo veel gemakkelijker gemaakt, bijvoorbeeld.

Vreemd genoeg is het niet mogelijk om nog even snel een grappig snorretje te tekenen op een selfie die je met de Messenger-camera hebt gemaakt. Wil je dat toch doen, dan zul je de foto moeten maken met de standaard camera van je tablet en hem via de bovenstaande methode moeten bewerken voor het gewenste effect.

Facebook Messenger

De reden dat Facebook destijds de Messenger-functie uit de normale Facebook-app sloopte, leverde het Noord-Amerikaanse bedrijf heel wat commentaar op. Het grootste argument van Facebook om het toch te doen, was dat ‘uit onderzoek bleek’ dat mensen sneller reageerden wanneer de Messenger apart van de standaard app op de telefoon of tablet zou staan. De grootste klachten van gebruikers is dat ze niet alleen weer een app rijker zijn, maar denken ook dat Facebook een middel heeft gevonden om nog meer privacy van hen af te nemen, dan al eerder het geval was.

  • Facebook Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.