Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Foto’s van Nexus 9-toetsenbordcover opgedoken

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2014, 8:42 CategorieAccessoires

Waar er al eerder concepttekeningen het licht zagen, duiken er nu opeens foto’s op van de cover voor de Nexus 9, inclusief een toetsenbord. Als we de foto’s mogen geloven, wordt het een standaard toetsenbord, maar dan klein genoeg om hem aan de tablet te kunnen hangen.

Toetsenbord

Onlangs doken er ineens concepttekeningen op van een toetsenbord die gemaakt zou zijn voor de Nexus 9-tablet van HTC. Uit die informatie, een schets en een tekening, konden we toen opmaken dat er in ieder geval een keyboard cover voor de tablet op de markt gebracht wordt. Deze cover is deels vergelijkbaar met de Smart Cover van Apple, met drie flappen die gevouwen kunnen worden om de tablet in een hoek op tafel te plaatsen.

Nu er daadwerkelijk foto’s zijn opgedoken van de accessoire, kunnen we eens goed kijken en vergelijken. We kunnen in elk geval met zekerheid stellen dat het toetsenbord op de foto overeenkomt met het toetsenbord op de tekeningen, omdat beide hetzelfde modelnummer dragen: UB0B. Mogelijk komen er twee versies op de markt. Op de foto’s zien we duidelijk twee verschillende knoppenindelingen op het toetsenbord.

De verwachting is dat het keyboard middels Bluetooth 4.0 verbinding maakt met de tablet. Deze verbinding wordt tot stand gebracht met de ingebouwde NFC-chip. Opvallend is dat het keyboard over een eigen 450mAh accu lijkt te beschikken, met een oplaadpoort in het scharnier van de cover. De accessoire heeft een afmeting van ongeveer 228 x 320 x 5 millimeter, de toetsen zelf zijn zo’n 3 millimeter hoog.

Nexus 9 specificaties

De Google Nexus 9, waarschijnlijk gemaakt door HTC, is overigens nog steeds niet officieel aangekondigd. De verwachting is dat dit begin volgende maand gebeurt, tijdens een persevenement van HTC. Wel bevestigde Nvidia vorige week per ongeluk het bestaan van de tablet, welke uitgerust zal zijn met een 8.9-inch display en een Nvidia Tegra K1-processor. Bekijk alle geruchten over de Nexus 9 in ons Nexus 9 archief.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.