Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Galaxy Note Edge: phablet met gebogen display

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2014, 16:35 CategorieAndroid

Naast de net officieel aangekondigde Samsung Galaxy Note 4, presenteert Samsung ook de Galaxy Note Edge op de IFA in Berlijn. De Galaxy Note Edge is een phablet met een gebogen scherm aan de zijkant en lijkt qua specs heel veel op de Galaxy Note 4.

Super AMOLED Edge display

De Galaxy Note Edge lijkt qua specificaties ontzettend op de Galaxy Note 4, met als twee grootste verschillen dat de Edge het met een kleinere batterij moet doen en het apparaat natuurlijk nog een stuk van het beeldscherm aan de zijkant van de phablet heeft hangen. Dat scherm staat los van het grote scherm waar je normaliter naar zult kijken, maar biedt wel knoppen aan binnen de context van wat je daadwerkelijk aan het doen bent. Hoewel beide schermen dus los van elkaar zijn, werken ze gelukkig wel samen.

galaxy-note-edge1

Wanneer je bijvoorbeeld de camera-app opent, dan verschijnt alle knopjes op het zijdisplay. Hetzelfde principe geldt bijvoorbeeld voor de S Note- en muziek-app, in alle gevallen zijn de knoppen van het ‘hoofdscherm’ verdwenen en verschijnen ze dus aan de zijkant. Gebruik je de phablet in een normale stand, dan verschijnen er populaire apps aan de zijkant – een lijst met apps die je overigens zelf kunt aanpassen.

Het Super AMOLED Edge-scherm is ook geschikt om zelfstandig doorheen te scrollen, zonder dat je daarmee het gewone scherm beïnvloedt. Op het zijscherm kunnen zaken als een counter voor een voetbalwedstrijd, bepaalde aandelen en bijvoorbeeld het weer verschijnen, maar dat houdt het niet bij op. ’s Nachts kun je het scherm van de phablet uitzetten en de nachtklok aanzetten, die dan verschijnt op dat extra scherm aan de zijkant, waardoor je een soort ouderwetse wekkerradio kunt nabootsen. Verder lijkt de Edge qua specs enorm op de Note 4.

Wanneer de Edge verkrijgbaar is en hoeveel geld de phablet gaat kosten, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het toestel voorlopig niet naar Nederland komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.