Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Goedkope HP 7 Plus G2 Android-tablet gespot

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2014, 9:33 CategorieAndroid

Afgelopen week toonde HP tijdens IFA 2014 geen nieuwe Android tablets maar dat betekent niet dat de Amerikaanse fabrikant stilzit. Bij de Amerikaanse FCC zijn namelijk deze week aanwijzingen voor de komst van een nieuwe budgettablet gespot. Het gaat om een opvolger van de 100 euro kostende HP 7 Plus, uitgerust met Bluetooth en 3G voor mobiel internet.

HP heeft het afgelopen jaar zijn assortiment Android tablets flink uitgebreid. Er zijn verschillende 7-inch, 8-inch en 10-inch tablets op de markt gebracht, waaronder de goedkope HP 7 Plus. Dit model heeft in Nederland een prijs van 100 euro meegekregen. Hiervoor krijg je onder meer een 1.024 bij 600 pixels resolutie, een Allwinner quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, WiFi en Android 4.2 Jelly Bean.

Uit documenten van de FCC kunnen we opmaken dat HP werkt aan een opvolger voor dit model. De nieuwe tablet gaat onder de naam HP 7 Plus G2 en lijkt over twee nieuwe eigenschappen te beschikken. Zo wordt Bluetooth genoemd en zien we ondersteuning voor mobiele netwerken middels 3G terug. Of HP ook het geheugen uitbreidt en een nieuwe processor in de tablet verwerkt is vooralsnog onduidelijk. Laten we hopen dat het nieuwe model in ieder geval op Android 4.4 KitKat draait.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.