Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Currents wordt Google Play Kiosk op iOS

Geschreven door
Geplaatst op23 september 2014, 19:39 CategorieApplicaties

Google Currents voor iOS heeft een grote update gekregen: de app heeft niet alleen nieuwe features, maar heet vanaf nu ook Google Play Kiosk. De naamswijziging zorgt ervoor dat Currents geen vreemde eend in de bijt meer is.

Google Play Kiosk voor iOS 8

Google Currents, Googles magazine-achtige nieuwslees-app en geduchte concurrent van Flipboard, heeft een grote update gekregen. Zo is het nu mogelijk je te abonneren op specifieke onderwerpen waar je in bent geïnteresseerd, in plaats van personen, uitgevers of RSS-feeds te volgen. Ook heeft Google de naam ‘Currents’ laten vallen en de app Google Play Kiosk genoemd, zodat de app in de lijn van andere Google Play-apps valt. Op Android liet Google al eerder Currents voor wat het was om zich te focussen op Play Kiosk – alhoewel de app nog wel apart te downloaden is.

De update voor de iOS-versie van Google Play Kiosk brengt ook meteen het Material Design-uiterlijk met zich mee. Google heeft met de update de app overzichtelijker willen maken, door lezers een aantal categorieën aan te bieden waar ze uit kunnen kiezen, waaronder Nu Lezen, Mijn bibliotheek en Onderwerpen. Bij de eerste krijg je direct een serie artikelen die je kunt doornemen die bij je interesses passen, bij de tweede vind je de lijst met je abonnementen en bij de derde vind je extra onderwerpen en artikelen; dingen die je wellicht ook wel interessant vindt.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere features toegevoegd. Zo heeft elk artikel nu een tag. En wanneer je op de tag klikt, kom je op een pagina terecht waar meer artikelen staan met dezelfde tag. Zo ben je vaak een tap verwijderd van meer interessante content. Ook is het mogelijk artikelen te bookmarken, kun je snel koppen lezen vind je er algemene nieuwssecties, zoals sport of wereld. Wanneer je de app (die je onderaan dit bericht vindt) updatet, vervangt het de Google Currents-app. Maak je dus geen zorgen wanneer je die straks niet meer terug kunt vinden.

  • Google Play Kiosk
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.