Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google Nexus 9 vanaf 24 oktober te koop’

Geschreven door
Geplaatst op28 september 2014, 13:26 CategorieAndroid

De lancering van de veelbesproken Google Nexus 9 komt, als we de geruchten mogen geloven, steeds dichterbij en vandaag is zelfs de mogelijke verkoopdatum gelekt. De tablet, gemaakt door HTC, zou vanaf 24 oktober door een Engelse telecomprovider verkocht worden.

Er gaan al een jaar geruchten over een de opvolger van de Google Nexus 7 (2013) maar vooralsnog houdt Google zich opvallend stil. Toch lijkt het erop dat de tablet op zeer korte termijn gepresenteerd gaat worden. Vorige week liet de vaak goed ingelichte Paul O’Brien weten dat de tablet volgens zijn bronnen op 16 oktober gepresenteerd zou worden en vandaag laten diezelfde bronnen aan O’Brien weten dat een nog onbekende Engelse telecomprovider de tablet vanaf 24 oktober zal verkopen

Qua specificaties lijkt alles inmiddels duidelijk. Zo wordt de Google Nexus 9 geproduceerd door HTC en zien we onder de motorkap een Nvidia Tegra K1-processor met 64-bit-ondersteuning terug. De tablet zou beschikken over een 8.9-inch ips lcd-display met een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie en voorzien zijn van het onlangs aangekondigde Android L-besturingssysteem. Ook zou de tablet beschikken over 4G voor snel mobiel internet en minimaal 2GB aan werkgeheugen.

Een overzicht van alle geruchten en lekken vind je in ons Google Nexus 9 archief.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.