Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Kiosk: tijdschriften en kranten kopen op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2014, 0:18 CategorieAndroid

Een klein jaar geleden introduceerde Google een nieuwe dienst voor tijdschriften, kranten en websites; Play Kiosk. Met deze dienst kun je je abonneren op feeds van websites, digitale kranten lezen en een abonnement nemen op een magazine. Sinds vandaag worden ook in Nederland magazines en kranten verkocht.

Google Play Kiosk in Nederland

Vanaf vandaag vinden alle Nederlandse Android-gebruikers in de Google Play Store een nieuwe sectie; Kiosk. Hier krijg je een overzicht te zien van uitgelichte titels die, op den duur, naar je eigen voorkeuren worden aangepast. De Kiosk bestaat uit een Startpagina met uitgelichte uitgaven, een Populairst-sectie met de onderdelen toptijdschriften en topnieuws, en een Nieuw binnen-sectie met de nieuwste uitgaven. Bij topnieuws krijg je overigens apps en kranten van de bekende nieuwsbronnen te zien. Ook kun je het gehele aanbod filteren middels categorieën als vrouw, gezondheid en amusement.

Abonneren en losse uitgaven

Je hebt de keuze om je op een tijdschrift te abonneren en dus wekelijks of maandelijks de nieuwste uitgave te ontvangen, of je kunt een losse uitgave aanschaffen. Sommige tijdschriften bieden een gratis proefperiode aan waardoor je eerst kunt kijken of digitaal lezen iets voor je is en de inhoud je bevalt. Voor Nederlanders zijn momenteel onder meer Elsevier, HP De Tijd, Autoweek, Viva, Quest, Computer Totaal, Q, NRC Handelsblad en Grazia in Play Kiosk te vinden.

Kiosk-app voor Android

Alle tijdschriften en kranten zijn te lezen via de in november vorig jaar gelanceerde Google Kiosk-applicatie. Deze app is gratis te downloaden en biedt je naast kranten en tijdschriften de mogelijkheid om je te abonneren op feeds en speciale uitgaven van websites. Ook een speciale uitgave van Tablets Magazine is in de app te vinden. De Kiosk-sectie is zowel in de Google Play Store-app als via de Play Store in je browser te vinden. De app kan gedownload worden op tablets en smartphones met minimaal Android 2.3.

  • Play Kiosk
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.