Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Store toont straks ook in-app-prijzen

Geschreven door
Geplaatst op22 september 2014, 19:20 CategorieAndroid

Google heeft aangekondigd dat de Google Play Store vanaf 30 september ook de in-app-prijzen toont van de aankopen die je in een app kunt doen. Zo weet je vanaf het eerste moment zeker waar je aan toe bent en kom je niet meer voor verrassingen te staan.

In-app-aankopen

Vandaag kondigt Google aan vanaf 30 september ook de in-app-aankoopprijzen te tonen in de omschrijving van de game of app die je op het punt staat te kopen. Google wil hiermee voorkomen dat gebruikers niet ineens achter een paywall terechtkomen, terwijl de app wel gratis te downloaden was, of dat zij tegen kosten aanlopen die nergens vermeld stonden. Ook moet dit een opluchting zijn voor ouders die nog wel eens hun tablet, phablet of smartphone aan hun jeugd uitlenen; lees dus altijd eerst goed de omschrijving van een app om te weten waar je aan toe bent.

Moch je nou al apps hebben die gebruiken maken van in-app-aankopen of abonnementen waar je meer over wil weten, dan kun je simpelweg naar de app-pagina in de Google Play Store gaan. Daar staat straks dus, vanaf 30 september, alle informatie omtrent de betalingen vermeld.

Geldteruggaveperiode verlengd

Eerder deze maand wijzigde Google al andere voorwaarden voor kopers. Zo was het voorheen slechts mogelijk een app binnen een kwartier te verwijderen, waarna je je geld terugkreeg. Google heeft die periode verlengd met één uur en drie kwartier: je hebt dus twee uur de tijd een app uit te proberen. Bevalt-ie je niet, dan verwijder je de app en krijg je je geld terug. Gelukkig werkt dat heel simpel. Een aantal jaar geleden stond de refundperiode zelfs op 24 uur, maar dat was blijkbaar echt te lang.

  • Delen:

Reacties

  1. Marc P
    23 september, 2014 om 8:10

    Dat is nog eens goed nieuws!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.