Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Haier lanceert dunne HaierPad W81 Windows 8-tablet

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2014, 14:55 CategorieWindows

Morgen gaat IFA 2014 in Berlijn van start maar het Duitse Haier introduceert vandaag al een groot aantal nieuwe tablets. Naast vijf Android tablets komt het bedrijf met de HaierPad W81, een dunne tablet met Windows 8.1 als besturingssysteem.

Haier HaierPad W81

De HaierPad W81 is de opvolger van de 10-inch W1048 die Haier eerder dit jaar tijdens MWC 2014 presenteerde. De tablet beschikt over een kleiner 8-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op Windows 8.1-software.

Onder de motorkap zien we een quadcore Atom-processor van Intel terug, al is niet duidelijk welke processor het precies is. Verder beschikt de tablet over dual-band WiFi, Bluetooth 4.0 en een microHDMI-poort voor koppeling met een tv. Het opslaggeheugen bedraagt 32GB en kan met een microSD-kaart uitgebreid worden.

HaierPad-W81-2

De tablet is voorzien van een witte omlijsting met een zilver metalen omhulsel. Het geheel is maar 8,5 millimeter dik. Qua software voorziet Haier de tablet van een jaarabonnement op Office 365 Personal, het cloud-platform van Microsoft. Hiermee zijn onder meer Word en Excel te gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

De Haier HaierPad W81 wordt in het vierde kwartaal van 2014 in Europa, en dus waarschijnlijk ook Nederland, verwacht voor een adviesprijs van 199 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.