Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on: Asus MeMO Pad 7 (ME572C)

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2014, 22:14 CategorieAndroid

Zoals ik al aangaf in de hands-on met de Sony Xperia Tablet Z3 compact zijn op IFA 2014 maar weinig tablets gepresenteerd die een enorme indruk bij ons hebben gemaakt. Toch zijn er zeker een paar de moeite waard om te bespreken, en de Asus MeMO Pad 7 (ME572C) is daar een van. Onderling noemen we dit de opvolger van de Asus Nexus 7, die eigenlijk de Google Nexus 7 heeft natuurlijk.

Asus MeMO Pad 7

Er zijn eigenlijk twee dingen erg nieuw aan deze ‘opvolger’ van de Nexus 7, en het scherm is daar niet eentje van. Dat is ook geen probleem want net als bij zijn voorganger is deze Asus MeMO Pad 7 voorzien van een prachtig mooi 7-inch ips-paneel met een resolutie van 1920 x 1200 pixels, wat dus resulteert in een ppi van 323. Geen losse pixels te zien dus, gewoon haarscherpe teksten en een hoog detailniveau in foto’s.

Een nieuw modieus design

De Asus MeMO Pad 7 (ME572C) heeft een duidelijk modieus design meegekregen. Het is echt wat anders dan we van de producten van Asus gewend zijn. Deze waren qua kleuren misschien best leuk maar verder qua keuzes voornamelijk aan de veilige kant. Het design van het nieuwe model is volgens Asus gebaseerd op die van een clutch handtas. Dat zegt de gemiddelde tech-nerd natuurlijk maar vrij weinig. Het komt er op neer dat er voor chique kleurstellingen is gegaan en dat er aan één van de lange kanten een zwarte design element van donker plastic zit.

Asus MeMO Pad 7 (ME572C)-3

Of de rand ook een daadwerkelijk functie heeft is verder niet helemaal duidelijk, een beetje handige engineer heeft er vast voor gekozen op deze plek de draadloze signalen de wereld in de sturen. Maar misschien is dat ook wel helemaal niet het geval, want de rest van de behuizing is ook van plastic, maar dan wel een plastic dat steviger aanvoelt en een harde metallic coating heeft meegekregen, in tegenstelling tot de soft-touch die we aan op de zwarte rand vinden. De (interessante) kleuren die Asus heeft gekozen zijn een soort champagne-goud en een burgundy rood. Als we ons de PR-praat goed herinneren komt deze Asus MeMO Pad 7 ook in een het wit en het zwart. Wij vonden de andere kleuren oneindig veel leuker en interessanter. Helaas lijkt voor alsnog alleen de champagne gouden versie zijn weg naar Nederland te vinden.

Een nieuwe processor

De Asus MeMO Pad 7 (ME572C) is voorzien van een Intel Moorefield Z3560 processor. Deze nieuwe Intel processor moet voor snelle prestaties zorgen en tegelijkertijd zuinig met de beschikbare energie omgaan. Onze hands-on tijd met deze tablet was helaas niet lang genoeg om echt iets zinnigs te kunnen zeggen over de snelheid van de Asus MeMO Pad 7. Toch moet gezegd worden dat, ook tijdens onze korte demo, de tablet zonder meer vlot aanvoelde. Maar aangezien we alleen maar een beetje door de interface (ZenUI) konden scrollen zegt dat natuurlijk niet al te gek veel. De Moorefield chip wordt overigens gecombineerd met 2GB werkgeheugen, een PowerVR G430 533 MHz grafische processor en snel 16GB SSD opslaggeheugen.

Asus MeMO Pad 7 (ME572C)-2

De tijd die wij met de Asus MeMO Pad 7 hebben doorgebracht was erg beperkt. Op dit moment zullen we dus nog maar geen uitspraken doen over de camera’s of andere elementen die belangrijk zijn bij een kleine tablet. Voor nu houden we het bij het volgende: Zo in eerste instantie lijkt deze Asus MeMO Pad 7 een waardige opvolger van de Google Nexus 7 te zijn en is de eerste indruk zeer goed.

Asus MeMO Pad 7 – Prijs en beschikbaarheid in Nederland

De Asus MeMO Pad 7 (ME572C) moet vanaf 26 september verkrijgbaar zijn in Nederland en gaat 199 euro kosten. De kleuren die naar Nederland komen zijn dus nog niet helemaal duidelijk, maar zodra wij daar meer zekerheid over hebben zullen wij dat natuurlijk ook met jullie delen.

  • Delen:
Asus MeMO Pad 7 (ME572C)
Android Lollipop (5.0)

Reacties

  1. Marc P
    09 september, 2014 om 21:12

    Ik ben benieuwd of ASUS het scherm van deze nieuwe MeMo Pad 7 nu eens
    heeft voorzien van een goede coating, vooral tegen vet (vingerafdrukken).

    Alhoewel reflecties bijna net zo’n ergernis zijn op mijn Asus MeMo Pad HD7!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.