Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on: Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2014, 17:22 CategorieAndroid

Wij zijn alweer een paar dagen op IFA maar tot nu toe is er maar weinig “directe” reporting vanaf de beursvloer hier op Tablets Magazine verschenen. Dit komt vooral vanwege het feit dat we moeite hebben om de constante barrage van releases en persberichten bij te houden, om al dat nieuws met jullie te delen. Een andere, misschien wel belangrijkere, reden is dat de producten die we hier zien niet echt tot de verbeelding spreken. Echte innovatie lijkt dit jaar, zeker op tabletgebied, te missen.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Eergisteren heeft Sony de Xperia Z3 Tablet Compact aangekondigd. Dit is een van de weinige apparaten die tot nu toe echt ons hart heeft weten te bekoren. Deze kleine tablet onderscheidt zich vooral door het feit dat hij heel dun en heel erg licht is. 6.4 mm dik en maar 270 gram. In de hand voelt dat indrukwekkend aan, zeker als je ziet dat het 8 inch scherm van indrukwekkend goede kwaliteit is en deze Xperia tablet, zoals je waarschijnlijk al verwachtte, water- en stofdicht is.

Sony Xperia Z3 Compact tablet 2 of 4)

De tablet heeft dus een prima bouwkwaliteit en is super dun en licht, en ook de prestaties lijken zo in eerste instantie meer dan voldoende, al is het een eerste indruk natuurlijk. Aangezien de Xperia Z3 Tablet Compact wordt aangedreven door een Snapdragon 801 processor in combinatie met 3GB RAM is dat nu ook weer niet een enorme verassing. Ook de camera lijkt zo op het eerste gezicht heel erg aardig te zijn, ook als is het ‘maar’ een 8 megapixel variant. Je kunt er echter aardige kiekjes mee maken. De speakers van de tablet bevinden zich bovenaan en onderaan aan de voorzijde, wat zeker in landscape-modus voor een prima audioweergave zorgt.

De tablet draait op Android 4.4 KitKat met daar overheen een hele lichte skin van Sony die zeker niet storend genoemd mag worden. Sony levert ook een aantal zelf ontwikkelde apps mee, waaronder de reeds bekende Walman-app en toegang tot het Sony Entertainment Network. Nieuwe apps zijn Sketch waarmee je kunt tekenen en Lifelog waarmee je een soort dagboek kunt bijhouden. De widgets die je over de interface kunt leggen, welke we zagen op eerdere tablets, lijken verdwenen.

Sony Xperia Z3 Compact tablet 4 of 4)

We zijn erg benieuwd naar onze eigen mening als we dit apparaat wat langer hebben mogen gebruiken. Tot nu toe is deze mening in ieder geval heel positief gestemd. Maar eenmaal thuis zal de hardware voor zichzelf moeten gaan spreken, zonder aantrekkelijke Sony booth-babes die mij afleiden van de prijs. 399 euro is namelijk niet misselijk voor een 8-inch tablet. De Xperia Z3 Tablet Compact is vanaf deze herfst verkrijgbaar in een witte en zwarte variant. Keuzes in opslaggeheugen en een mobiele internetverbinding kunnen de prijs van deze tablet al gauw over de 500 euro tillen.

 • Delen:
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. Stanly Latour
  06 september, 2014 om 9:34

  Waartoe weer zo duur .koop dan 4 smalle tablets voor 100 euro dan hebben meer mensen nog plezier.

 2. zAo
  07 september, 2014 om 13:44

  Inderdaad; veel te duur dit, wat erg jammer is want het is een mooi device.

  Van mij mag hij ook wel iets dikker zijn zodat er 1000mAh extra in kan.

 3. romeo
  09 september, 2014 om 2:46

  Ik zag hem op de sony site staan. De 16gb voor 400 euro de 32gb voor 429 euro en de 16gb met 4g voor 479 euro.
  Ik vind persoonlijk voor wat je krijgt de prijs niet erg duur, zeker voor de 4g versie aangezien je ook telefoon gesprekken kan voeren en dus als mobiel kan gebruiken. Andere high end telefoons gaan meestal rond de 650 euro. Dit wordt de vervanger van mijn z ultra en de z2 tablet gebruik ik dan nog steeds als tablet

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.