Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HomeTube-app maakt YouTube kindvriendelijk

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2014, 15:22 CategorieAndroid

App-ontwikkelaar Chris Lacy heeft HomeTube voor Android uitgebracht. HomeTube is een third-party YoutTube-applicatie waarmee kinderen gemakkelijk en snel door veilige content op YouTube kunnen bladeren.

YouTube voor kinderen

YouTube kan prima dienen als televisievervanger voor kinderen aangezien er genoeg kindvriendelijke content op de grootste videowebsite ter wereld te zien is. Maar kinderen hebben nogal eens moeite om de juiste content te vinden, vanwege een aantal redenen. Typen gaat lastig wanneer ze te jong zijn en het kan zijn dat ze per ongeluk content te zien krijgen die niet voor hen geschikt is. Chris Lacy, zelf ook vader, zag dus ruimte voor verbetering van de YouTube-app, nam het heft in eigen hand en produceerde de HomeTube-app. Een app waar kinderen gemakkelijk mee kunnen omgaan.

Wanneer je de app voor het eerst opstart op je tablet (of smartphone), zie je een raster met daarop een aantal series die je mogelijk herkent (maar de kans is groot dat ouders van nu naar andere cartoons keken toen ze zelf klein waren). Mocht je bij zijn met de direct gepresenteerde content, dan hoeven je kinderen enkel op het plaatje te tappen van het filmpje dat ze willen bekijken. Mocht je hen toch wat anders willen voorschotelen, omdat die Power Rangers toch wat gewelddadig zijn, dan kun je zelf het raster aanpassen met de tekenfilms die jij gepast vindt.

In-app-aankoop

De instellingen van de app zitten verborgen achter een mechanic waar ouders bijvoorbeeld zes keer moeten tappen op het scherm, in plaats van een wachtwoord in te voeren. Onderaan het scherm staat wat je moet doen om de instellingen te bereiken. Mochten je kinderen al oud genoeg zijn om te kunnen lezen, dan is deze feature redelijk waardeloos. Daarom is deze app ook meer geschikt voor ouders met kinderen die nog niet kunnen lezen. De app is in principe gratis, maar met één in-app-aankoop van een euro, ontgrendel je de volledig app.

  • HomeTube
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.