Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP kondigt Stream 7 en Stream 8 officieel aan

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2014, 9:38 CategorieWindows

HP en Microsoft hebben twee Windows-tablets aangekondigd die het moeten opnemen tegen de goedkopere Android-tablets op de markt. Het gaat om de HP Stream 7 en HP Stream 8, die we al twee keer eerder voorbij hebben zien komen.

HP Stream 7 en 8

HP en Microsoft hebben officieel de budgettablets HP Stream 7 en 8 aangekondigd. Beide tablets draaien op Windows 8.1 en hebben feitelijk maar één belangijk verschil: de HP Stream 7 heeft een 7 inch-scherm en de HP Stream 8 heeft een, jawel, 8 inch-scherm. De specificaties zijn officieel nog niet onthuld door zowel Microsoft als HP, maar we weten door de eerste hands-on ervaringen wel dat beide tablets een HD-scherm met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels krijgen en worden aangedreven door quad-core Z3735G Atom-processors van Intel. Ook is er 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen aan boord. Voor draadloze communicatie beschikken de tablets over Bluetooth 4.0 en WiFi, net 8-inch model is daarbij voorzien van een 4G/3G-module voor mobiel internet. Aan de achterzijde van het 7-inch model bevindt zich een 2 megapixel camera voor foto’s en video’s, terwijl het 8-inch model is uitgerust met een 5 megapixel camera.

Daarnaast, en we weten niet of dit ook voor Europa geldt, krijgen de tablets één uur bellen met Skype per maand, een jaarabonnement van Officie 365 en 1 TB aan online opslagruimte op Microsoft OneDrive mee. De Stream 8 krijgt zelfs gratis 200MB aan 4G-data per maand. Kopers mogen dit maandelijks, voor de rest van hun leven, gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

In november moeten de tablets uitkomen in Noord-Amerika. De HP Stream 7 moet 99,99 dollar gaan kosten, wat het direct de goedkoopste Windows-tablet op de markt maakt (terwijl hij maar 20 dollar goedkoper wordt dan de Toshiba Encore Mini die daar eerder deze maand uitkwam). De HP Stream 8 kost 149,99 dollar. Op dit moment is het nog niet bekend of beide tablets naar Europa komen, maar Microsoft gaat zich daar ongetwijfeld hard voor maken.

  • Delen:
HP Stream 7 Tablet
Windows 8
HP Stream 8 Tablet
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.