Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP lanceert Pavilion x2 en Envy X2 hybride Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2014, 8:56 CategorieWindows

HP heeft tijdens IFA 2014 maar weinig van zich laten horen op het gebied van tablets, maar de Amerikaanse fabrikant introduceerde wel een aantal opvallende nieuwe hybride Windows 8 modellen. De nieuwe Envy x2 en Pavilion x2 zijn namelijk uitgerust met een zeer slanke keyboard cover en een kickstand of vouwbare cover.

Het was Windows 8 dat de klok sloeg op de stand van HP, en dan met name twee nieuwe series hybride Windows 8 tablets. Deze modellen komen echter niet meer met een groot keyboard dock waarin de tablet, het display, geplaatst kan worden, maar komen met een keyboard cover die voor de tablet gelegd kan worden. Afhankelijk van de serie beschikt de tablet over een kickstand of kan de cover gebruikt worden om de tablet in een hoek te zetten.

HP Envy x2

De HP Envy x2 modellen zijn verkrijgbaar in 33,7 cm (13.3-inch) en 39,6 cm (15.6-inch). De tablet wordt aangedreven door de nieuwste generatie Intel Core M-processor en beschikt over een 500GB harddisk of 256GB SSD. Een met stof bekleed backlit Bluetooth-toetsenbord biedt flexibiliteit in de werkhouding en zorgt voor bescherming van het scherm wanneer je onderweg bent. Opvallend zijn ook de grote stereospeakers met Beat Audio aan weerszijden van de tablet.

HP-Envy-x2-2

HP Pavilion x2

De HP Pavilion x2 is een 25,4 cm (10-inch) Windows tablet die dankzij het afneembare toetsenbord transformeert in een laptop. Het keyboard doet bovendien dienst als beschermende cover en steun voor de verschillende vormfactoren die deze tablet kan aannemen. De tablet wordt aangedreven door de nieuwste generatie Intel Atom-processor en is voorzien van vooruit gerichte luidsprekers met DTS-geluid en een batterijduur tot zo’n 12 uur.

HP-Pavilion-x2

Prijs en beschikbaarheid

De 13.3-inch HP Envy x2 is beschikbaar in november vanaf 849 euro. De 15.6-inch Envy x2 is ook beschikbaar in november vanaf 799 euro. De HP Pavilion x2 is beschikbaar in oktober vanaf 329 euro.

  • Delen:
HP Envy 15 x2
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.