Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP lanceert Slate 7 Beats Special Edition met Android 4.4 KitKat

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2014, 11:41 CategorieAndroid

HP lanceert om de haverklap nieuwe tablets, zonder daar zelf veel aandacht aan te besteden. Zo kwamen we eerder deze week in Frankrijk de HP 7 G2 tegen en duikt vandaag in de VS de HP Slate 7 Beats Special Edition op. Dit nieuwe model is een aangepaste versie van de vorig jaar gelanceerde HP Slate 7 Extreme.

De HP Slate 7 Beats Special Edition gaat al een tijdje rond in het geruchtencircuit. Zo kwamen we de tablet in april al tegen in documenten van de WiFi Alliance. Vandaag is de tablet echter op de website van HP zelf verschenen waardoor we alle specificaties en zelfs de prijs bevestigd krijgen.

Zoals gezegd gaat het om een aangepaste versie van de Slate 7 Extreme die alweer een tijdje geleden op de markt gebracht werd. Zoals de naam al doet vermoeden is de tablet uitgerust met Beats Audio, wat voor een optimale audioweergave moet zorgen middels stereospeakers aan de voorzijde.

HP-Slate-7-Beats-Audio-2

Verder beschikt de tablet over een 7-inch ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie en zien we onder de motorkap een Nvidia Tegra 4 quadcore-processor terug, vergezeld door 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

Qua aansluitingen is de Slate 7 Beats Special Edition voorzien van een microHDMI-poort en een microUSB-poort, voor draadloze communicatie zien we Bluetooth 4.0, gps en 802.11n WiFi terug. De tablet maakt gebruik van de Nvidia DirectStylus-techniek en wordt dan ook met een stylus geleverd. Het geheel draait op Android 4.4 KitKat.

De HP Slate 7 Beats Special Edition is te koop via de Amerikaanse website van HP en heeft een adviesprijs van 250 dollar meegekregen. Of en wanneer de tablet naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.