Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP Stream 8 en Stream 7 tablets vanaf november te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2014, 15:02 CategorieWindows

Vanmorgen werden de nieuwe HP Stream tablets in de VS aangekondigd en inmiddels hebben we ook de informatie over de Nederlandse prijzen en lanceerdata. Beide modellen moeten vanaf november in de Nederlandse schappen liggen en krijgen een prijs vanaf 129 euro.

Goedkope HP Windows 8 tablets

De HP Stream 7 en Stream 8 zijn de eerste kleine Windows 8 tablets van de Amerikaanse fabrikant. Beide tablets draaien op Windows 8.1 met Bing-software en worden geleverd met een gratis jaarabonnement op Office 365 Personal, 1 jaar 1TB aan opslagruimte bij Microsoft OneDrive en 60 minuten gratis bellen met Skype per maand. Qua specificaties zijn de modellen grotendeels hetzelfde, afgezien van het formaat van het display, de camera aan de achterzijde en de mogelijkheid voor mobiel internet.

HP Stream 7 en 8

De HP Stream 7 en HP Stream 8 zijn beiden voorzien van een lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draaien op een Intel Atom Z3735G quadcore-processor met een maximale kloksnelheid van 1.83GHz. Ook zijn beide tablets uitgerust met 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is, Bluetooth 4.0 en WiFi. De camera aan de achterzijde van het 7-inch model is een 2 megapixel variant, terwijl de camera van het 8-inch model een 5 megapixel variant is.

HP-Stream-tablet

Een ander belangrijk verschil is dat de 8-inch Stream 8 voorzien is van een 4G-module voor mobiel internet. HP levert dit model met DataPass, een abonnement waar je niks voor betaalt maar waarmee je elke maand maximaal 200Mb aan data kunt verbruiken. Dit mag je de rest van je leven doen en als je niet genoeg hebt kun je via HP een grotere bundel aanvragen, tegen betaling weliswaar. Echter, HP heeft nog niet bevestigd dat DataPass dit jaar al beschikbaar zal zijn in Nederland en dus met dit model geleverd zal worden.

Prijs en beschikbaarheid

De HP Stream 7 ligt vanaf begin november in de Nederlandse winkels voor een prijs van 129 euro. De adviesprijs van de HP Stream 8 is nog niet bekendgemaakt (149,99 dollar in de VS) maar ook dit model moet in november naar Nederland komen.

  • Delen:
HP Stream 7 Tablet
Windows 8
HP Stream 8 Tablet
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.