Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘HP werkt aan HP Stream 7 en 8 Windows 8 tablets’

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2014, 21:45 CategorieWindows

Elektronicagigant HP schijnt voornemens te zijn twee goedkopere tablets op de markt te brengen en allebei zouden ze draaien op Windows 8.1. Beide tablets zouden de HP Stream heten; eentje krijgt de naam Stream 7 en de ander de naam Stream 8, vanwege, je raadt het al, het scherm.

Specificaties HP Stream tablets

Hoewel HP het officieel nog niet bekend heeft gemaakt, wat mogelijk tijdens de aankomende IFA van deze week gaat gebeuren, schijnt het bedrijf momenteel te werken aan twee tablets die op Windows 8.1 draaien en goedkoop in de markt gezet worden. De tablets heten de HP Stream 7 en Stream 8, met als grootste verschil die ene inch op het scherm. Verder schijnen de tablets bijna identieke specs te hebben.

De HP Stream-tablets zijn kleine Windows-apparaten met Intel Bay Trail-chips, waarvan de prijs al begint met een prijs van 179 euro voor de zeven inch-versie. De acht inch-variant schijnt 249 euro te gaan kosten, maar zeker weten doen we dit dus niet. Verwacht daarom geen high end-apparatuur, want dat krijg je simpelweg niet voor die prijs. Beide tablets krijgen een schermresolutie van 1280 x 800 pixels, een Intel Atom Z3735G-processor, één gigabyte aan RAM-geheugen en zestien gigabyte aan intern geheugen.

HP-Stream

Beide tablets hebben dus geen superspecs: de processor is niet snel, het werkgeheugen is niet groot en het scherm is niet in high definition. Ook is er geen camera aan de voorkant (maar wel aan de achterkant) en schijnt HP van plan te zijn ondersteuning voor 3G aan te bieden. Mogelijk krijgen we de nieuwe tablets te zien tijdens IFA 2014, de beurs die morgen van start gaat in Berlijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.