Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC presenteert midrange phablet Desire 820

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2014, 11:23 CategorieAndroid

HTC heeft op de IFA in Berlijn de midrange phablet Desire 820 aangekondigd. De HTC Desire 820 wordt voorzien van een 5.5 inch-scherm, 4G-verbinding, HTC BoomSound en natuurlijk z’n eigen stylus.

Specificaties HTC Desire 820

De HTC Desire 820 is officieel de opvolger van de HTC Desire 816. De nieuwe midrange phablet beschikt over een Qualcomm Snapdragon 615-processor, met 4G LTE Cat 4-connectiviteit en een 64-bit, multi-core CPU. Ook heeft het een 5,5 inch high definition-scherm, een acht megapixel-camera aan de voorkant en een camera van dertien megapixel aan de achterkant. Met de optie Live Make-up kun je real-time het gewenste correctieniveau voor de gladheid van je huid instellen, voordat de foto wordt gemaakt. Verder stelt Photo Booth je in staat verschillende momenten samen te vatten in één beeld.

HTC claimt dat deze phablet een waar multimediamonster is. Zo stelt de fabrikant dat de Snapdragon 615-processor, in combinatie met de ingebouwde 4G-modem, ervoor zorgt dat je moeiteloos muziek en films kan streamen, terwijl je Twitter, Facebook en alle andere social media in de gaten houdt en dat het desondanks weinig energie verbruikt. Nu kan dat eerste natuurlijk wel kloppen, want moeiteloos media streamen terwijl je WhatsAppt is een standaard bij multimediatoestellen als de Desire 820, maar dat heeft altijd een behoorlijke impact op de batterij. Dat wachten we nog even af.

De HTC Desire 820 draait op Android 4.4 en heeft z’n eigen HTC Sense-skin. Er is twee gigabyte werkgeheugen en zestien gigabyte opslaggeheugen aanwezig, dat uit te breiden is met microSD-geheugenkaarten.

Design

Op de behuizing van policarbonaat is HTC’s double shot-kleurtechnologie toegepast. Hiermee heeft HTC een tweekleurige unibody gecreëerd. Rond de camera, flitser en knoppen is een gekleurde rand aangebracht die samensmelt met de kleur van de rest van het toestel. Daarnaast is voor de HTC Desire 820 een HTC Dot View retrostijl-cover beschikbaar. Hiermee heb je snel toegang tot je telefoon, zelfs als de cover gesloten is. Je kunt met een simpele swipe inkomende oproepen beantwoorden en berichten en notificaties ontvangen.

Prijs en beschikbaarheid

De phablet komt in januari naar Nederland. Een specifieke datum en prijs is echter nog niet bekendgemaakt.

 • Delen:

Reacties

 1. Cleo
  05 maart, 2015 om 11:47

  Ik heb onlangs een HTC desire 820 gekocht bij http://www.iqdeal.nl en ik moet zeggen dat de smartphone mij goed bevalt. Ik had eerst een iPhone 5s waar ik ook tevreden over was, maar ik moet zeggen dat desire 820 toch beter presteert. Uiteraard is de 820 ook nieuwer, maar het was voor mij een hele vooruitgang =)

 2. Oscar
  28 juli, 2015 om 11:46

  Wij zijn ook zeer tevreden over de HTC Desire 820. Het is al maanden en van de goede verkopende in onze shop http://www.bestmobile.be

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.