Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei Honor 8 met 8-inch display en telefoonfunctie voorgesteld

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2014, 12:02 CategorieAndroid

Huawei heeft deze week zonder veel toetsers en bellen een nieuwe tablet gelanceerd. Het model gaat onder de naam Huawei Honor 8, beschikt over een 8-inch display en is reeds in Maleisië te koop voor omgerekend zo’n 145 euro.

De Huawei Honor 8 mag dankzij zijn 8-inch formaat als tablet bestempeld worden maar de Chinese fabrikant heeft de tablet wel voorzien van een telefoonfunctie waardoor ermee gebeld kan worden. Ook is het mogelijk sms-berichten te versturen.

De tablet is uitgerust met een ips lcd-display dat een resolutie van 1.280 bij 800 pixels meegekregen heeft en draait op een Qualcomm Snapdragon 200-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Ook is er 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen aan boord.

De Honor 8 is voorzien van een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 0.3 megapixel webcam aan de voorzijde, WiFi en Bluetooth voor draadloze communicatie, 3G HSPA+ voor mobiel internet en een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden.

Huawei-Honor-8

Het geheel draait op Android 4.3 Jelly Bean maar daar overheen de Emotion UI die door Huawei zelf ontwikkeld is. De tablet is 7.9 millimeter dun en heeft een gewicht van 360 gram.

Huawei verkoopt de Honor 8 momenteel alleen in Maleisië voor een prijs van omgerekend 145 euro. Of de tablet zijn weg ook naar de Europese markt zal vinden is nog niet duidelijk.

Onlangs lanceerde Huawei wel de 8-inch MediaPad 8.0 M1 en de 7-inch MediaPad 7.0 X1 in Nederland. Ook werd tijdens IFA 2014 de nieuwe Ascend Mate 7 phablet aangekondigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.