Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei presenteert Ascend Mate 7 met 6 inch-scherm

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2014, 17:54 CategorieAndroid

Huawei heeft de Huawei Ascend Mate 7 getoond op de IFA in Berlijn: een phablet met een FHD-display van maar liefst zes inch. De phablet moet ergens in het derde kwartaal van dit jaar naar Nederland toe komen en wordt uitgegeven in twee verschillende versies.

Huawei Ascend Mate 7-specificaties

De Huawei Ascend Mate 7 heeft een FHD display van maar liefst zes inch. Onder de motorkap zit een indrukwekkende octacore-architectuur en de Huawei Kirin 925-processor, die werkt met vier A15 1.8 GHz- en vier kleinere A7 1.3 GHz-chipsets (afhankelijk van wat de gebruiker op dat moment met de phablet doet). Wanneer de gebruiker bepaalde apps heel vaak gebruikt, zoals WhatsApp, Facebook, Instagram of Twitter bijvoorbeeld, dan schakelt de phablet over op de kleine chipset en Huawei zegt dat het daarmee zo’n vijftig procent van de batterij bespaard. Start je een zware game op, dan schakelt de Ascend Mate 7 over op de A15-set en consumeert-ie natuurlijk meer energie.

Zoals verwacht heeft de Ascend Mate 7 een vingerafdrukscanner, waarmee Huawei een einde wil maken aan de wachtwoorden of andere technieken om je phablet mee te ontgrendelen. De scanner zit op de achterkant en kan tot vijf afdrukken herkennen, zowel in de normale als gastmodus. Zodoende is het mogelijk bepaalde apps, betalingsinformatie en bestanden veilig achter je eigen vingerafdruk te verbergen. Huawei claimt zelfs dat de scanner zo precies is, dat het zelfs werkt wanneer je vinger een beetje nat is van de regen – radeloos je vinger op de scanner op en neer bewegen om je telefoon te ontgrendelen is er straks gelukkig niet bij.

huawei-ascend-mate-7.2

Huawei Ascend Mate 7-design

De Huawei Ascend Mate 7 bestaat voor 95% uit metaal en heeft binnenin een aluminiumframework waardoor hitte goed geleid wordt. Verder heeft de phablet een camera aan de achterzijde van dertien megapixel, die leunt op Sony’s vierde generatie BSI-sensor en f/2.0-lensopening. Daarmee maak je ook mooie foto’s in het donker. Aan de voorzijde zit een camera van maar liefst vijf megapixel. Qua interface krijgt de Mate 7 een nieuwe look mee, die vooral gericht is op overzichtelijkheid, stabiliteit en praktijkgericht gebruik.

Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs van de Huawei Ascend Mate 7 met twee gigabyte aan RAM-geheugen en zestien gigabyte intern geheugen ligt op de vijfhonderd euro. Wil je een Huawei Ascend Mate 7 met drie gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte aan intern geheugen, dan kom je uit op 599 euro. De phablet verschijnt in het derde kwartaal van 2014 op de markt.

  • Delen:
Huawei Ascend Mate 7
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.