Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel introduceert Reference Design voor Android-tablets

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2014, 11:10 CategorieAndroid

Elektronicafabrikant Intel wil het voor tablet-bouwers gemakkelijker maken Android-tablets te maken waar Intel-onderdelen in zitten. Om dat te bewerkstelligen, heeft Intel een programma gelanceerd, genaamd Intel Reference Design for Android.

Intel Reference Design

Het idee achter Intel Reference Design for Android is dat tablet-bouwers die Googles besturingssysteem Android willen draaien, verzekerd zijn dat alles werkt wanneer hun product af is. Dat scheelt productontwikkelaars en -fabrikanten enorm veel tijd de hardware aan Android aan te passen of Android dusdanig te tweaken, dat het ook draait op hun hardware. Voor die mensen geldt straks dat ze simpelweg uit een lijst met onderdelen kunnen kiezen, de tablet in elkaar zetten, Android erop installeren en het is gebeurd.

Intel kondigt ook aan dat ze nieuwe versies van Android zullen blijven uitbrengen; meestal binnen twee weken nadat Google zelf de nieuwe versie online heeft gegooid. Dat betekent niet alleen dat fabrikant kunnen rekenen op de nieuwste versie van Android en dat nieuwe tablets met de nieuwste release worden verscheept, maar ook dus dat consumenten kunnen rekenen op de nieuwste software op hun nieuwe tablet.

Mogelijk betekent dit dat er straks veel Intel-tablets zijn die op elkaar lijken, maar daar heeft Intel wat op bedacht. Omdat fabrikanten straks kunnen kiezen uit geschikte componenten, kunnen ze er allemaal weer iets anders van maken. Op dit moment voorziet Intel smartphone-bouwers al met een soortelijke functie en daar valt het aantal phones dat identiek zijn op elkaar, die gemaakt zijn met een Reference Design, reuze mee.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.