Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel lanceert Broadwell Core M-processors officieel

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2014, 22:50 CategorieHardware

Het was natuurlijk al even bekend dat Intel met een nieuwe generatie Core-processors zou komen die onder de naam Broadwell gaan, en we hebben zelfs al verschillende tablets en convertibles voorbij zien komen die erover beschikken, maar vandaag heeft Intel de Core M Broadwell-processors officieel gelanceerd.

Intel Core M-processor

Tijdens IFA 2014 heeft chipfabrikant Intel de nieuwe en krachtige Core M-processors voor tablets, hybride laptops, convertibles en laptops aangekondigd. Deze chip is de opvolger van de bekende Core i-processor en moet onder meer zuiniger omgaan met energie terwijl de prestaties verbeterd worden.

Intels nieuwste lid van de Core-familie wordt de drijvende kracht in nieuwe 2-in-1 apparaten van onder meer Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo en Toshiba. De Core M brengt volgens de chipfabrikant de optimale mix van mobiliteit en prestatieniveau, doordat deze specifiek is ontworpen om hoge prestaties te brengen naar ultramobiele apparaten die zo dun zijn als tablets en die zónder ventilatoren kunnen voor de koeling. Het gaat om flinterdunne apparaten met de prestaties van Intel Core-processors waarvan de batterijduur tot wel het dubbele is ten opzichte van een Core i-processor.

Krachtiger en zuiniger

De Intel Core M maakt het mogelijk om rekentaken 50 procent sneller uit te voeren en biedt 40 procent meer grafische rekenkracht (ten opzichte van de vergelijkbare Intel Core-processor van de voorgaande, vierde Core-generatie), aldus Intel. Consumenten met oudere pc’s kunnen een flinke prestatieverbetering zien. Zo biedt de Core M tot twee keer het rekenvermogen van een vier jaar oude laptop, en tot wel zeven keer het grafische vermogen, plus hogere schermresoluties.

Intel-Core-M-broadwell

De Core M kan meer dan acht uur video afspelen op één enkele batterijlading, wat 20 procent (1,7 uur) langer is dan de voorgaande Core-generatie. Dit uithoudingsvermogen vertegenwoordigt een verdubbeling ten opzichte van het accuvermogen van een gemiddelde, vier jaar oude laptop. De Intel Core M-processor is 50 procent kleiner en heeft met zijn verbruik van slechts 4,5 Watt, 60 procent minder warmteafgifte dan de voorgaande, vierde Core-generatie.

Varianten

De Core M is beschikbaar is diverse uitvoeringen: de Core M-5Y10/5Y10a met kloksnelheden tot 2,0 GHz en de Core M-5Y70 die tot 2,6 GHz gaat. Laatstgenoemde is de Core M met het hoogste prestatieniveau en is ook beschikbaar met Intels vPro-technologie om voor zakelijk gebruik ingebouwde securityfuncties te bieden ter bescherming van data, gebruikersidentiteiten en netwerktoegang.

Acer-Aspire-Switch-11-3

Tablets met Core M-processor

 

In totaal staan er nu meer dan twintig verschillende computers met de Core M op stapel. De eerste producten gebaseerd op deze nieuwe, zuinige en toch krachtige Intel-processor liggen op tijd voor de feestdagen in de winkel. Op IFA hebben onder meer Acer, ASUS, Dell, HP en Lenovo nieuwe Core M-apparaten aangekondigd, waaronder de Asus Transformer Book T300 Chi, Acer Aspire Switch 12, de Dell Latitude 12 7000-series, de HP Envy x2 hybride en de Lenovo ThinkPad Helix.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.