Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 8.0.2 nu te downloaden voor iPad en iPhone

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2014, 8:44 CategorieApple

Na de eerdere problemen met iOS 8.0.1, waarbij gebruikers van de iPhone 6 Plus en iPhone 6 last hadden van het wegvallen van het bereik en Touch-ID die niet werkte, is vannacht iOS 8.0.2 beschikbaar gemaakt door Apple. Deze software-update verhelpt de problemen voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, en activeert de features en fixes die iOS 8.0.1 met zich mee zou brengen.

iOS 8.0.2 verbeteringen

iOS 8.0.2 bevat zoals hierboven gemeld fixes voor de problemen met het wegvallen van bereik en maakt Touch-ID weer bruikbaar. Daarnaast werkt Healthkit vanaf nu. Healthkit zou eigenlijk in iOS 8.0 al moeten werken, maar door een bug werd dit op het laatste moment teruggetrokken en lanceerde iOS 8.0 weliswaar mét de Healthkit app, maar zonder functies. Die functies zijn vanaf nu geactiveerd.

Daarnaast zijn in de update andere, kleinere bugs verholpen. Zo konden sommige apps geen toegang krijgen tot de foto’s die op een iPhone of iPad stonden, kunnen vanaf nu weer foto’s en video’s via Safari geüpload worden en werkt de ‘vraag om kopen’ feature bij gezinsdeling beter.

Verantwoordelijke

Volgens Bloomberg is de verantwoordelijke die de kwaliteit van updates moest waarborgen geen onbekende. Hij was eerder verantwoordelijk voor Apple Maps, een nieuw kaartensysteem dat tijdens de lancering enorm veel problemen had. Zo waren de route’s vaak onmogelijk: er zijn verhalen bekend dat mensen door tuinen van anderen geleid werden. De verantwoordelijke toen is niet ontslagen, maar overgeplaatst naar een minder belangrijke functie, namelijk het overzien van de kwaliteit van updates. Ook dat lijkt nu met iOS 8.0.1 fout te zijn gegaan.

“40.000 iPhone’s hadden problemen”

Volgens Apple was de ‘schade’ door iOS 8.0.1 overigens niet zo groot. Het bedrijf vertelde aan het Amerikaanse CNBC dat minder dat 40.000 iPhone 6 Plus toestellen last hadden van de problemen. Dat klinkt erg weinig, zeker gezien de inspanningen van Apple: zo werden er speciale supportpagina’s aangemaakt met uitleg om te downgraden van iOS 8.0.1 naar iOS 8.0.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.