iOS 8 update beschikbaar voor iPad, iPod en iPhone

17 september 2014 2 Minuten 4 Reacties
iOS-8-home

Apple heeft rond 19:00 iOS 8 beschikbaar gemaakt voor download. De update is, zoals voorgaande updates, gratis beschikbaar.

Op dit moment lijkt Apple nog wel de nodige problemen te hebben met de immense vraag naar de nieuwste versie van iOS, de servers geven nog regelmatig een foutmelding.

Updaten naar iOS 8

iOS gebruikers kunnen op twee verschillende manieren updaten naar iOS 8, via de computer (iTunes) of direct vanaf het apparaat zelf (iPhone, iPad, iPod). Voor welke optie je ook gaat, wij raden natuurlijk wel aan om een goede en recente back-up te hebben van je iOS-apparaat. Dit kan zowel via de computer (iTunes) of vanaf het apparaat direct. Op dit moment lijkt de optie via iTunes snelste te zijn. Daarbij is het verstandig voldoende opslagruimte vrij te maken want de update vereist volgens sommige gebruikers wel 5GB aan vrije opslagruimte. Heb je te weinig vrije opslagruimte? Probeer dan te updaten via iTunes door je iPad of iPhone aan je pc of Mac te hangen. Wil je weten of jouw iPad een update krijgt? Lees dan ons artikel over welke iPads iOS 8 krijgen.

Wat is iOS 8?

Volgens Apple is iOS 8 de grootste release van iOS sinds de keer dat ze de App Store introduceerden. En dat is dus nogal een uitspraak. Waar vorig jaar (iOS 7) vooral het uiterlijk een update kreeg heeft Apple zich voor iOS 8 gefocussed op het introduceren van nieuwe functies. Vooral het kiezen (en installeren) van toetsenborden, interactieve notificaties en “extensibility” zullen in het dagelijks gebruik impact hebben op de gebruikerservaring, hopelijk positief. Voor meer informatie over iOS 8 verwijzen wij je graag naar ons uitgebreide artikel met een overzicht van nieuwigheden in iOS 8.

iCloud vs iCloud Drive

Tijdens het updaten zal iOS je waarschijnlijk de vraag stellen of je wilt updaten naar iCloud Drive, een nieuwe en uitgebreidere versie van het iCloud dat zich tot nu toe erg op de achtergrond hield. Een update is veilig en zal zover wij weten niet tot het verlies van data leiden. Wat echter wel belangrijk is om te beseffen is dat iCloud Drive niet in combinatie met OS X Mavericks werkt, pas vanaf de volgende versie (Yosemite) zal iCloud Drive dus ook op de Mac werken. De release van Yosemite is dichtbij maar een datum is nog niet beschikbaar. Het “niet werken” vertaalt zich vooral in het gebrek aan synchronisatie tussen verschillende installaties van dezelfde app; denk aan apps als Day One, Mental Case en 1password. Lees meer over het verschil tussen iCloud en iCloud Drive.

Reacties (4)