Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad Air 2 uit in oktober, Retina iPad Mini komt begin 2015’

Geschreven door
Geplaatst op23 september 2014, 8:39 CategorieiPad

Volgens de laatste geruchten wordt de nieuwe iPad Air 2 niet alleen aangekondigd in oktober, hij komt diezelfde maand nog uit op de markt. De andere twee iPads, de geüpdatete Retina iPad Mini en de iPad Pro, verschijnen pas in 2015.

iPad Air 2

Volgens de Taiwanese krant de Commercial Times verschijnt de nieuwe iPad Air 2 al in oktober op de markt, in dezelfde maand waarin Apple naar verluidt de nieuwe iPads, waaronder dus de Air 2, gaat aankondigen. De Commerical Times denkt ook te weten dat de Air 2 nu al in productie zijn gegaan, om aan de hoge verwachtingen te voldoen volgende maand. Verder laat de krant weten dat de geüpdatete versie van de Retina iPad Mini vroeg in 2015 verschijnt en dat de iPad Pro, met zijn scherm van bijna dertien inch, midden 2015 op de markt wordt verwacht.

Nu is het wel zo dat er al eerder geruchten waren over de release van de iPad Pro en die komen overeen met deze releasedatumgeruchten. Maar we hebben verder geen indicatie gevonden voor de vermeende releasedata van de iPad Air 2 en de Retina iPad Mini.

Apple Event op 21 oktober

Eerdere geruchten, die eind vorige week in het nieuws verschenen, deden de ronde over een Apple Event dat zou plaatsvinden op 21 oktober. Daar zouden in elk geval de iPad Air 2 en de nieuwe iPad Mini gepresenteerd worden. Die geruchten werden snel de kop in gedrukt door Jim Dalrymple van The Loop. Dalrymore vindt het onwaarschijnlijk dat er een event is op die datum, maar zegt tevens dat het goed mogelijk is dat er elders in oktober wel een evenement plaatsvindt. Bloomberg heeft al wel bericht dat de iPad Air 2 in productie is gegaan en dat de nieuwe Mini snel zal volgen.

Beide nieuwe iPads, los van de Pro, worden mogelijk voorzien van de geüpdatete A8-processors, krijgen verbeterde camera’s en natuurlijk de Touch ID-vingerafdruksensor. Ook zou de iPad Air 2 een anti-reflectielaag krijgen en twee gigabyte aan RAM-geheugen.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.