Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad Pro krijgt verbeterde A8-processor’

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2014, 9:55 CategorieiPad

De iPad Pro, een iPad met een scherm van 12,9 inch, krijgt naar verluidt een verbeterde versie van de A8-processor aan boord: de A8X. De iPad Pro zou mid volgend jaar al op de markt moeten verschijnen.

A8X-processor

Volgens de laatste geruchten krijgt de iPad Pro, de grootste iPad tot op heden met een scherm van 12,9 inch, een verbeterde versie van de A8-processor aan boord: de A8X. Als we kijken naar eerdere iPad-modellen, dan kan dat nog wel eens kloppen. Eerder uitgebrachte iPads kregen al een verbeterde versie van de A5- en A6-processor en konden daarom grafisch mooiere beelden op het scherm toveren dan de iPhones met dezelfde, maar iets minder krachtige processor. De A8-processor wordt momenteel gebruikt voor de phabelt iPhone 6 Plus (en smartphone iPhone 6).

Bij de vorige generatie iPads stapte Apple van de X af en kregen de Apple-tablets dezelfde processoren mee als de iPhones. Wel was het zo dat de iPad Air net even iets sneller was dan de iPad Mini. Een iPad met een hogere resolutie heeft nou eenmaal iets meer kracht nodig – dus het is niet vreemd dat de iPad Pro de X-processor weer terughaalt. Waarschijnlijk komt de iPad Pro midden 2015 uit. Tenminste, er zij nu meerdere bronnen geweest die deze datum noemden. Zeker weten we het natuurlijk pas wanneer Apple zelf de aankondiging doet, misschien wel op 21 oktober.

iPad Pro

Hoewel Apple de iPad Pro nog niet heeft aangekondigd, schijnt het apparaat bedoeld te zijn voor zowel de zakelijke markt als voor studenten. Het grote display zou ideaal voor studenten zijn die bijvoorbeeld notities willen maken. Ook voor bedrijven moet een groter model uitkomst bieden, zeker nu Apple en IBM een samenwerking zijn aangegaan waardoor Apple’s hardware met zakelijke toepassingen geleverd zal worden.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.