Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPhone 6 Plus buigt ver door in broekzak’

Geschreven door
Geplaatst op24 september 2014, 8:41 CategorieiPhone

Een kleine groep iPhone 6 Plus-gebruikers heeft geklaagd dat hun nieuwe phablet gebogen uit hun broekzak komt. Apple moet nog reageren op de kwestie.

iPhone 6 Plus buigt in broekzak

Een kleine, maar groeiende groep iPhone 6 Plus-gebruikers klaagt dat hun nieuwe phablet zomaar gebogen uit hun broekzak komt, nadat ze er geen rare dingen mee gedaan hebben en gewoon de dag door komen zoals altijd. Dit voorval is echter niet uniek: zowel de iPhone 5 als de iPhone 5s hebben last gehad van hetzelfde probleem. Mogelijk heeft dat te maken met het feit dat Apple de iPhones steeds groter, langer en dunner maakt. Meebuigen met de gebruiker is één ding, maar voorgoed schade oplopen door je phablet in je broekzak te dragen is weer heel wat anders.

Je kunt dit voorkomen door een broek met ruimere zakken te dragen, een speciaal hoesje voor de iPhone 6 Plus te kopen of door hem simpelweg niet mee te nemen in je broekzak. Maar dan ga je wel een beetje aan het idee van een handzaam apparaat voorbij.

bent_iphone_6_plus

iPhone 6 Plus buigtestvideo

Inmiddels heeft YouTube videomaker Lewis Hilsenteger (van Unbox Therapy) gemaakt waarin hij onderzoekt hoe ver een iPhone 6 Plus precies kan buigen. Hilsentegen gebruikt alleen zijn handen om druk uit te oefenen op de Plus en we zien wel degelijk dat, voornamelijk bij de volumeknoppen, het apparaat zijn rechte vorm verliest. Hoewel de YouTuber meer kracht met z’n handen op de iPhone 6 Plus uitoefent dan het apparaat in een broekzak zou ervaren, is het toch handig om te weten waar je aan toe bent. De foto’s en de verhalen over de broekzaken leren ons echter dat er maar weinig kracht voor nodig is om ook maar een kleine buiging te veroorzaken aan de hardware.

 • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Reacties

 1. FanBoy
  24 september, 2014 om 9:38

  Eat your heart out Android! Een onverwacht mooie nieuwe feature! Kan niet wachten tot ik de mijne in handen krijg! Heb hem al gepre-orderd bij Vodafone :)

 2. Hoiii
  27 september, 2014 om 9:03

  Ik heb een vraag, is dit ook het geval met de iphone 6 ? en niet alleen met de 6 plus

 3. lol
  14 januari, 2015 om 20:45

  is dit ook met de iphone 6

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.