Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPhone 6 Plus kan rekenen op EA, Ubisoft en Zynga

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2014, 10:37 CategorieApple

Apples gisteren aangekondigde iPhone 6 Plus en iOS 8 kunnen rekenen op grote jongens van de gamesindustrie, waaronder EA en Ubisoft. Welke games er precies naar het platform komen van de uitgevers, is nog niet bekend.

Apple iPhone 6 Plus

Apple kondigde gisteren zijn nieuwste iPhone aan: de iPhone 6. De smartphone komt ook in phablet formaat uit, onder de naam iPhone 6 Plus. Dat toestel krijgt dezelfde krachtige, snellere en energiezuinigere A8-chip van Apple en een groot scherm van 5.5 inch, met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Een prima toestel om ook op te gamen, dat weten gamebouwers en -uitgevers. Daarom kondigt Apple aan dat in elk geval Electronic Arts, Ubisoft en Zynga games voor iPhone 6 Plus (en natuurlijk ook de kleinere variant, met zijn 4.7 inch-scherm) gaan uitbrengen.

Gaming is erg belangrijk voor een smartphone, phablet en tablet. Uit onderzoek blijkt namelijk dat van alle categorieën binnen een appstore, er meer geld wordt uitgegeven aan games – of dat nou een in-app-aankoop of een volledig spel is. Ook blijkt dat mensen met een phablet of tablet over het algemeen geneigd zijn om meer aan apps uit te geven. Andere uitgevers en ontwikkelaars die Apples nieuwste phablet ondersteunen zijn Square Enix, Epic, 505 Games en Rovio. Voor de complete lijst, kun je terecht op de foto hieronder.

iphone6-plus-uitgevers

Streepje voor op Android

Over het algemeen heeft Apple een streepje voor als het om mobiele gamereleases gaat, aangezien uitgevers en ontwikkelaars eerder hun games uitbrengen voor iOS dan voor Android. Dat heeft weer te maken met het feit dat iOS-bezitters vaak net iets meer uitgeven aan apps en games, dan Android-gebruikers (voornamelijk omdat de Google Play Store veel meer gratis content aanbiedt.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.