Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kobo en Bol.com gaan samenwerking aan voor e-readers en e-books

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2014, 11:19 CategorieNieuws

Bol.com, één van Nederlands’ grootste aanbieders van digitale boeken, en Kobo, ’s werelds grootste e-readerfabrikant en e-bookdistributeur, laten vandaag weten een samenwerking aan te gaan. Beide bedrijven willen op deze manier digitaal lezen nog aantrekkelijker maken.

De samenwerking tussen Bol.com en Kobo betreft zowel de hardware als de software. Zo zijn vanaf vandaag alle e-readers van Kobo te koop bij Bol.com en daarnaast krijgen klanten toegang tot twee miljoen e-books, bestaande uit zowel nationale als internationale titels.  Alle gekochte e-books van Bol.com zijn, net als de gekochte e-books bij Kobo, direct na aankoop zichtbaar in de nieuwe bol.com-Kobo leesapp die binnen enkele weken beschikbaar moet zijn.

Volgens Bol.com zijn er in Nederland inmiddels 1,2 miljoen verkochte e-readers te vinden en lezen veel mensen digitaal via een tablet of smartphone. Het aanbod van e-books is in de afgelopen jaren dan ook flink gegroeid; één op de zeven verkochte fictieboeken in Nederland is digitaal, en bij de online winkel is dit zelfs één op vier. Bol.com laat in een reactie het volgende weten;

De afgelopen vijf jaar hebben wij geïnvesteerd in aanbod en het verbeteren van het gebruiksgemak en de leeservaring. Zo zijn wij aangesloten bij het onlangs geïntroduceerde branche-initiatief LeesID dat het mogelijkheid maakt om al je aangeschafte ebooks, ook van andere aanbieders, automatisch te verzamelen in je persoonlijke digitale boekenkast. De samenwerking met Kobo brengt ons in een volgende fase van innovatie waarbij we ’s werelds beste e-readers en leessysteem samenbrengen met de grootste ebook-winkel van Nederland en België. We bieden onze klanten nu een nog breder aanbod ebooks en de beste e-readers. Daarnaast werken we met Kobo aan een reeks verbeteringen en vernieuwingen die we in de komende maanden kunnen aankondigen.

Dankzij de samenwerking met Kobo is het aanbod internationale e-books bij bol.com flink uitgebreid. Klanten kunnen nu kiezen uit nog meer internationale e-books, waaronder ook een groot aantal managementboeken en bestsellers. Ebooks zijn verkrijgbaar met verschillende betaalmethoden, waaronder iDeal en acceptgiro. Ook klanten die eerder een Sony Reader of andere e-reader bij bol.com aanschaften, houden toegang tot hun ebooks en kunnen nieuwe boeken aanschaffen.

Kobo heeft de afgelopen jaren verschillende e-readers op de markt gebracht, waaronder onlangs nog de nieuwe Kobo Aura H2O die waterdicht is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.