Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kurio Telekids TAB: kindvriendelijke Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2014, 14:59 CategorieAndroid

Kindvriendelijke tablets lijken nog steeds gretig aftrek te vinden. Verschillende fabrikanten introduceren namelijk nieuwe modellen die ingericht zijn op het gebruik door kinderen. Deze week kondigt Kurio de Telekids TAB aan, een tablet voor kinderen vanaf 3 jaar die de mogelijkheden van de digitale wereld willen ontdekken.

Kurio Telekids TAB

Hoewel de tablet voor kinderen is en de specificaties daarom niet heel belangrijk zijn sommen we ze toch even op. De Kurio Telekids TAB is een 7-inch tablet, voorzien van een lcd-display met een 1.024 bij 600 pixels resolutie en een dualcore Intel Clovertrail-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Verder beschikt de tablet over 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer voor kaarten van maximaal 32GB, een microUSB-poort voor opladen, WiFi en Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, een 0,3 megapixel camera aan de voorzijde en een 2megapixel camera aan de achterzijde.

Kurio-Telekids-Tab-2

Het draait echter natuurlijk om de optimalisaties die voor kinderen zijn doorgevoerd. De tablet wordt geleverd inclusief siliconen bescherming tegen stoten, in een roze of blauwe kleur, en is ook qua software aangepast voor kinderen. De tablet draait op Android 4.4 KitKat en komt onder meer met een internetfilter zodat kinderen geen websites bezoeken die je als ouder ook niet zo voorschotelen. Daarnaast kun je als ouder instellen hoelang je kind met de tablet mag spelen, zelf websites of diensten blokkeren en profielen voor meerdere kinderen aanmaken. Op de tablet staan standaard 40 apps waardoor kinderen direct aan de slag kunnen, en ook is de Kurio Motion-techniek aanwezig waardoor gebruik wordt gemaakt van de camera voor het spelen van spelletjes middels bewegingen. In de vooraf geïnstalleerde Kurio Store zetten ouders zelf geld op de rekening waar kinderen vervolgens apps mee kunnen kopen.

Kurio-Telekids-Tab-3

Prijs en beschikbaarheid

De Kurio Telekids TAB moet vanaf eind september in de Nederlandse winkels liggen voor een adviesprijs van 99,99 euro.

  • Delen:
Kurio Telekids TAB
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.