Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LastPass-update voor iOS 8 nu uit

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2014, 16:24 CategorieiPad

LastPass heeft de verwachte iOS 8-update voor zijn app vrijgegeven, zodat inloggen op verschillende websites op iOS gemakkelijker wordt. Naast de Safari-browser extension, maakt LastPass ook gebruik van Touch ID voor een betere authentificatie.

LastPass voor iOS 8

Eén van de meest gebruikte wachtwoordenapplicaties op iOS is LastPass. Met LastPass kun je voor verschillende websites en apps je wachtwoorden opslaan, zodat je niet iedere keer hoeft te bedenken bij elke site welk wachtwoord je ook alweer gebruikte. Met de nieuwe update maakt LastPass de app geschikt voor iOS 8, dat vanavond waarschijnlijk rond een uur of zeven gelanceerd gaat worden. De app maakt straks onder andere gebruik van Touch ID, voor een betere authentificatiemethode en zal de Safari-browser voorzien van een plug-in waarmee wachtwoorden automatisch worden ingevuld. LastPass wil zodoende bereiken dat gebruikers sneller en zonder veel moeite kunnen navigeren tussen verschillende sites en apps.

Wanneer je de update binnenhaalt, werkt alles nog niet meteen. Daarvoor moet je eerst een paar simpele stappen doorlopen; gelukkig is dit eenmalig. Wanneer je alle stappen doorlopen hebt, dan heb je zowel de plug-in geïnstalleerd in Safari en Touch ID zo ingesteld, dat jij alleen bij je wachtwoorden kunt. Wil je meer lezen over het installatieproces, dan kan dat in de handleiding die LastPass op haar eigen site geplaatst heeft. Daar vind je overigens alles dat je moet weten over de app en het gebruik ervan.

Lees ook hier meer over wachtwoorden opslaan op en synchroniseren met je iPad voor andere app-suggesties die je kunnen helpen met het onthouden van je wachtwoorden.

  • LastPass
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.