Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo Miix 3 met Windows 8.1 gelanceerd in China

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2014, 12:45 CategorieWindows

Het lijkt erop dat steeds meer fabrikanten de lancering van nieuwe tablets verspreiden over verschillende data en locaties. Het is nog geen twee weken gelden dat Lenovo tijdens IFA 2014 een grote perspresentatie voor nieuwe Android- en Windows 8-apparaten hield maar nu al wordt in China wederom een nieuwe tablet aan het assortiment toegevoegd.

Lenovo heeft in China de Miix 3 gepresenteerd. Deze opvolger van de in 2013 gelanceerde Miix 2 is een 8-inch tablet met Windows 8.1-software. Het scherm heeft een exacte afmeting van 7,85-inch en maakt gebruik van de ips lcd-techniek voor een hoge helderheid en wijde kijkhoeken. De helderheid van het display bedraagt 300 nits en de resolutie bedraagt een magere 1.024 bij 768 pixels, wat neerkomt op een, voor Windows-tablets, aparte beeldverhouding van 4:3. Uit promotionele afbeeldingen kunnen we opmaken dat het scherm met een stylus bediend kan worden maar of het om een active digitizer gaat is niet duidelijk. Die kans lijkt ons echter klein.

Lenovo-Miix-3-8

Onder de motorkap van de Lenovo Miix 3 zien we een Intel Atom Z3735F-processor met vier kernen en een maximale kloksnelheid van 1,83GHz terug, vergezeld door Intel HD Graphics met DirectX 11 technologie en 2GB aan werkgeheugen. De tablet beschikt over 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden en is voorzien van een aluminium behuizing met een gewicht van 350 gram. De tablet is 9,2 millimeter dun.

Verder is de Lenovo Miix 3 (8-inch) voorzien van Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, WiFi ac/b/g/n voor koppeling met het internet, een 2 megapixel camera aan zowel de voorzijde als de achterzijde, gps voor locatiebepaling en een accuduur die volgens de fabrikant op zo’n 7 uur ligt.

In China is de Lenovo Miix 3 aangekondigd voor een prijs van omgerekend ruim 190 euro. Wanneer Lenovo de tablet naar Europa brengt is vooralsnog onduidelijk.

  • Delen:
Lenovo Miix 2
Lenovo Miix 2 (8-inch)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.