Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Lenovo Yoga 3 Pro komt met Intel Core M-processor’

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2014, 8:53 CategorieWindows

Begin deze maand presenteerde Lenovo tijdens IFA 2014 in Berlijn onder meer de Tab S8 Android tablet en de ThinkPad Helix 2 convertible met Windows 8.1. Een nieuwe versie van de Yoga Pro ontbrak, wat nogal opvallend was aangezien de vorige modellen ook tijdens IFA aangekondigd werden. Toch lijkt het erop dat we binnenkort een derde generatie Yoga-convertible kunnen verwachten.

Vlak voordat IFA 2014 van start ging doken er al aanwijzingen op dat Lenovo aan de Yoga Pro 3 zou werken. Het nieuwe model maakt wederom gebruik van het inmiddels bekende Yoga-design; een 360 graden kantelbaar display dat voor verschillende gebruiksmodi zorgt. Vandaag is wederom informatie over de nog onaangekondigde Lenovo Yoga Pro 3 opgedoken, onder meer over de processor.

De Lenovo Yoga Pro 3 wordt naar alle waarschijnlijkheid uitgerust met een 13.3-inch ips lcd-display dat voorzien is van een QHD-resolutie van 3.200 bij 1.800 pixels. Onder de motorkap gaan we een Intel Core M-processor, de nieuwste generatie met typenummer Core M-5Y70, zien. De Core M-processor van Intel is een stuk zuiniger met energie omgaan dan zijn voorgangers in de Core I-serie, moet krachtigere prestaties bieden en maakt designs met passieve koeling mogelijk. De Intel Core M-5Y70 heeft een basis kloksnelheid van 1.1GHz maar kan tot maximaal 2.6GHz gaan als het systeem hierom vraagt.

Door het gebruik van de vierde generatie Intel-chip kan de Yoga 3 Pro mogelijk een stuk dunner en lichter worden. Er is immers, op papier, geen actieve koeling meer nodig. Dit komt ook de geluidsuitstoot van de convertible ten goede en moet de accuduur verlengen. Wanneer Lenovo de Yoga 3 Pro officieel presenteert is vooralsnog onduidelijk. De adviesprijs ligt waarschijnlijk weer boven de 1.000 euro.

  • Delen:
Lenovo Yoga 3 Pro
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.