Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro met 13-inch display en 4G gelekt

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2014, 8:50 CategorieAndroid

Er gaan al een tijdje geruchten over een tweede generatie Lenovo Yoga Tablets en de verwachting was dat Lenovo de nieuwe modellen tijdens IFA 2014 aan zou kondigen. Daar bleek het echter opvallend stil maar dat betekent niet dat er geen nieuwe modellen in de pijplijn zitten. Vandaag zijn namelijk de eerste afbeeldingen en specificaties van de Lenovo Yoga Tablet 2 Pro opgedoken.

Lenovo heeft vorig jaar en begin dit jaar de eerste Yoga Tablets op de markt gebracht. Deze modellen, waaronder de Yoga Tablet 8 en Yoga Tablet 10, beschikken over een uniek design met ingebouwde kickstand en een cilinder aan de onderzijde. Het design zorgt ervoor dat de tablet in een hoek op tafel geplaatst kan worden en comfortabel in de hand ligt. Daarbij biedt de cilinder ruimte voor een extra grote accu.

Lenovo-Yoga-Tablet-2-Pro

De Lenovo Yoga Tablet 2 Pro gaat een stapje verder, als we de gelekte afbeeldingen en specificaties mogen geloven. Dit model is namelijk voorzien van een display met een formaat van maar liefst 13-inch. Voor een tablet is dit een fors formaat wat we eigenlijk niet meer onder de categorie ‘mobiel’ kunnen scharen. Maar, Lenovo lijkt er een markt in te zien en rust de tablet zelfs uit met 4G/LTE voor mobiel internet.

Lenovo-Yoga-Tablet-2-Pro-2

Qua design komt de tablet grotendeels overeen met zijn kleinere broertjes, en ook dit model beschikt over een extra grote accu. De tablet beschikt waarschijnlijk over een Intel Atom Z3745-processor met vier kernen en een maximale kloksnelheid van 1,86GHz, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Het display is voorzien van een full hd-resolutie en het geheel draait op Android 4.4 KitKat.

Volgens een Britse webshop moet de Lenovo Yoga Tablet 2 Pro ongeveer 550 euro gaan kosten. De 4G-versie wordt voor zo’n 50 euro extra verkocht. Wanneer de tablet officieel gelanceerd wordt is vooralsnog onduidelijk.

  • Delen:
Lenovo Yoga Tablet 2 Pro
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. Jan Bos
    26 september, 2014 om 16:54

    Een goede kanshebber. Alleen jammer van die prijs, ik laat ze namelijk nog wel eens vallen. Ben inmiddels aan m’n 4de tablet toe :-(

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.