Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer auto-play video’s in je Facebook Timeline

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2014, 13:36 CategorieApplicaties

Facebook rolt later deze week een update uit waarmee het meer auto-play video’s gaat tonen in iedereens persoonlijke Timeline. Let dus goed op wanneer je vaak onderweg bent met je tablet, want die ‘feature’ slurpt waarschijnlijk de meeste data.

Auto-play video’s

Wanneer is nog niet bekend, maar ergens deze week wordt de Facebook-app, op alle platformen, geüpdatet met de ‘feature’ dat er meer auto-play video’s van adverteerders gaan verschijnen. De auto-play-feature heeft Facebook in elk geval goed gedaan. Het bedrijf achter het sociale netwerk geeft namelijk aan dat het aantal bekeken video’s alleen maar toeneemt. Gek is dat niet, wanneer het automatisch afgespeeld wordt en wanneer je daarna een aantal suggesties met nog meer te bekijken video’s op het scherm gepresenteerd krijgt.

Naast extra video’s van adverteerders kun je ook meer video’s van je vrienden verwachten, omdat Facebook dat zelf nou eenmaal belangrijk vindt. Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om de feature uit te zetten. Die auto-play video’s vormen namelijk een blok aan het been voor smart device-gebruikers met een klein data-abonnement. Met al die video’s die zichzelf ongevraagd afspelen, zijn ze zo door hun bundel heen. Wat of leidt tot verlies aan datasnelheid of een hogere rekening aan het einde van de maand.

Eén van de redenen dat het aantal bekeken video’s ineens is toegenomen en dat mensen dus snel door hun bundel heen zijn gegaan, is de populariteit van de internethype van de Ice Bucket Challenge. Omdat het gros van de Facebookers opeens allemaal emmers met water over zichzelf heen ging gooien en dat natuurlijk op Facebook zette, keek de rest heel de dag naar mensen die zichzelf nat maakten voor het goede doel (mits ze daar aan dachten). Gelukkig heeft het wel een gouden randje: de ALS-onderzoekers hebben zodoende miljoen aan extra inkomen binnengehaald.

Auto-play video’s uitzetten

Gelukkig kun je twee dingen doen om het internetgebruik op je tablet te verminderen, terwijl je wel rustig kunt blijven scrollen door je Timeline. Je kunt de app zo instellen dat-ie helemaal geen video’s meer automatisch afspeelt of alleen wanneer je verbonden bent met Wi-Fi. Die opties vind je in de app van Facebook, onder Instellingen/Settings.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.