Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met Mix voor Paper kun je creativiteit delen

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2014, 15:58 CategorieApplicaties

De nieuwste versie van de iPad-app Paper heeft een nieuwe feature genaamd Mix. Daarmee deel je in een handomdraai je creativiteit met andere Paper-gebruikers, die dan vervolgens jouw afbeelding bewerken en weer delen met andere kunstenaars.

Mix voor Paper

De app-maker FiftyThree is vooral bekend van de iPad-app Paper en de iPad-stylus Pencil, waarmee het bedrijf mensen altijd heeft aangespoord om creatief te zijn. Maar eigenlijk miste daarvoor één cruciale functie: het delen van je werk met andere mensen, die het zelf ook kunnen bewerken en weer verder kunnen delen. Dat kan met de nieuwe feature Mix voor Paper. Hiermee wil FiftyThree nog meer de creativiteit op een positieve manier beïnvloeden. Zelf geeft het bedrijf aan dat Mix in principe de totaalsom is van al het werk dat het tot nu toe geleverd heeft.

Het is in principe heel gemakkelijk Mix te gebruiken, aangezien er een hoop opties meteen beschikbaar zijn: denk aan vormen, tutorials en templates. Het biedt dus ook middelen om je werk, in de vorm van een sjabloon, te delen, zodat je samen met anderen aan je kunstwerk kan werken. Gebruikers van Paper hoeven alleen naar naar beneden te swipen om bij Mix te komen, iemands werk uit te kiezen en kunnen daarna meteen beginnen met tekenen. Vervolgens kun je het werk opnieuw uploaden, waarna anderen er mee aan de slag kunnen. De originele tekenaar krijgt een notificatie wanneer dat gebeurt.

Mix houdt ook alle verschillende iteraties van het project bij, zodat je later door alle werken heen kunt scrollen en kunt zien op welke manier de eerste tekening eigenlijk gegroeid is tot het kunstwerk wat het is geworden. Mix moet ook een gigantisch community-gevoel uitstralen en dat doet het door onder andere gebruikers elkaar te laten volgen. Eén van de nevendoelen van de app is dat onzekere tekenaars op deze manier genoeg zekerheid over hun werk kunnen krijgen en het aandurven eens te experimenteren, om te zien waar dat toe leidt.

Update Paper

Het kan zijn dat je de komende weken opeens gevraagd wordt op de app Paper te updaten. Wanneer je dat doet, dan heb je binnen enkele secondes toegang tot Mix, wat ons één van de meest creatieve apps van dit moment lijkt. Eind juli stond de app al in onze lijst van apps die niet mogen ontbreken op je iPad.

  • Paper
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.