Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft bevestigt komst Windows 9 per ongeluk

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2014, 11:24 CategorieBesturingssystemen

Het was natuurlijk al zo goed als zeker maar Microsoft heeft vandaag zelf per ongeluk bevestigd dat de volgende versie van Windows er aan zit te komen en dat deze als Windows 9 door het leven zal gaan. Wat we precies van Windows 9 kunnen verwachten is nog niet helemaal duidelijk.

De Chinese tak van Microsoft loopt al op de zaken vooruit, zo blijk uit een bericht dat op het sociale netwerk Weibo geplaatst is. Hierin is een afbeelding van Windows 9 te zien en geeft het bedrijf aan dat Windows 9 op korte termijn verschijnt. Tot vandaag ging Windows 9 door het leven als Treshold, een codenaam van Microsoft. De softwaregigant heeft zelf dus tot vandaag niet over Windows 9 gesproken.

Microsoft’s latest OS Windows 9 is coming soon, do you think the start menu at the left bottom will make a come back?

Of de afbeelding die in het bericht te zien is ook daadwerkelijk het logo van de nieuwste Windows-versie wordt is niet duidelijk maar wel duidelijk is dat we Windows 9 op korte termijn mogen verwachten. Er gingen al geruchten dat Microsoft deze maand een eerste preview van het nieuwe besturingssysteem zou geven.

Wat Windows 9 precies zal brengen blijft gissen, maar uit diverse lekken en geruchten kunnen we opmaken dat Microsoft onder meer het startmenu dat we van eerdere Windows-versies kunnen op een nieuwe manier terugbrengt en dat het charms menu waarschijnlijk verdwijnt. Ook zou het nieuwe besturingssysteem adaptief worden, wat wil zeggen dat de software de meest optimale weergave kiest voor het apparaat waarop het gebruikt wordt. Er gaan zelfs geruchten dat Microsoft de complete desktopweergave zou willen verwijderen uit Windows 9 voor tablets.

Een overzicht van alle nieuwtjes en geruchten vind je in ons Windows 9 archief.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.